Şahin'den iş dünyasına fiyatları indirin çağrısı!
Yayınlanma :
05.01.2022 09:51
Güncelleme :
05.01.2022 09:51
Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen haftalarda kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamaların ardından dövizde sert bir düşüş yaşandığını hatırlatarak, dolara bağlı olarak yükselen fiyatların yeniden güncellenmesi konusunda çağrıda bulundu.
Başkan Şahin, başta OTSO üyelerine ve vatandaşlara, alışlarda ve satışlarda daha duyarlı olmaları gerektiği yönünde çağrılarda bulunarak, dolar kuru nedeniyle artan fiyatların, doların düşmesiyle birlikte yeniden güncellemesi gerektiğini söyledi.
Döviz fiyatlarında ortaya çıkan hızlı düzeltmeye bağlı olarak, fiyatların da çok hızlı ve etkin bir şekilde düzenlenmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Şahin, "Geçtiğimiz haftalarda döviz kurları yukarı doğru, öngörülerin de üzerinde hızlı bir şekilde çıktığı zaman, hem döviz kurlarının hızlı bir şekilde yükselmesine, hem de oluşabilecek ve öngörülmeyen yükselmelerle ilgili risk puanları eklendi ve fiyatların bazı kalemlerde döviz artış oranlarının da üzerinde arttığını gözlemledik. Dövizdeki ani yükseliş bir gecede geriledi. Dolayısıyla buna bağlı olarak, tüm iş dünyasının fiyatlarını hızlı bir şekilde güncelleyeceğini tahmin ediyoruz. Fiyatlar çıktığı hızda geri düşmeli” dedi.
Başkan Şahin, geçtiğimiz yıl devletin doğalgaza yüzde 75 ve elektriğe yüzde 50 oranında ciddi anlamda yardımlarda bulunduğu ve bu yardımlar sayesinde Türkiye’de doğalgaz ve elektrik fiyatlarının yükselen fiyatlara rağmen hissedilmediğini, bu yıl da desteklerin süreceğini ifade ederek, “Devletimiz vatandaşlarımız mağdur olmasın diye çabalıyor. Evet, zor günlerde geçiyoruz, gerek pandemi gerekse dünyadaki ekonomik dalgalanma bizleri de etkiliyor ancak Türkiye Cumhuriyet Devleti, geçmişte olduğu gibi şimdi de vatandaşlarına sahip çıkıyor. Devletimizin bu şekilde vatandaşlarına sahip çıktığı bir ortamda firmalarımızın da, bu zor günleri hep birlikte atlatmamız için fiyatlarda güncelleme yapması gerekiyor” diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: