Ordu, nüfus açısından en yoğun günlerini yaşadı. Kurban Bayramı için Ordu’ya gelen yerli ve yabancı birçok turist Boztepe, Ters ev, Rüsumat No:4 Gemisi ve Açık Hava Müzesi, Hoynat ve Yason gibi Ordu’nun tarihi ve turistik mekânlarını gezdi.
Ordu bayram tatili süresince en kalabalık günlerini yaşadı. Hem gurbetten memleketine gelen vatandaşlar hem de yerli ve yabancı turistlerle dolup taşan şehirde en çok ilgiliyi tarihi ve turistik mekânlar gördü. Ordu Büyükşehir Belediyesi himayesinde hizmet verilen teleferik ile Boztepe turu başta olmak üzere Ters Ev, Rüsumat No:4 Gemisi ve Müzesi ile Şehit Temel Şimşir Gemisi ziyaretçi akınına uğrayan yerler oldu.
TELEFERİK 50 BİN KİŞİ TAŞIDI
Ordu’da 530 metre yükseklikte kentin cazibe merkezlerinden biri olan, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelen Boztepe’ye ulaşımda büyük kolaylık sağlayan teleferik, binlerce kişiyi ağırladı. Ordu’nun kuş bakışı görünüşünü seyretmek isteyen on binlerce yerli ve yabancı turist bayram tatilinde kentin önemli turistik mekânları arasında yer alan Boztepe’ye akın etti.
Kurban Bayramı boyunca Boztepe’ye çıkmak için teleferiği tercih ederken, istasyon önünde ise metrelerce kuyruk oluşturdu.9 günlük bayram tatilinde teleferiği yaklaşık 50 bini aşkın kişi kullandı.
TERS EVİ 10 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ
Altınordu ilçesinde teleferik istasyonu yakınına inşa edilen, 150 metrekarelik 2 katlı ters ev, bayramda ziyaretçilerin uğrak noktalarından biri haline geldi. Ters Ev’i bayram tatili süresince 10 bine yakın kişi ziyaret etti. Ziyaretçiler burada yaşadıkları anıları ölümsüzleştirmek içinde bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
RÜSUMAT, İLK BAYRAMINDA YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
Kurtuluş Savaşı'nda gösterdiği yararlılık ile dünya denizcilik tarihine geçen ve Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından birebir ölçülerde yeniden inşa edilerek hizmete açılan Rüsumat No: 4 Gemisi ve Açık Hava Müzesi, açılışın ardından ilk bayram yoğunluğunu yaşadı. Destansı hikâyesi ile hafızalara kazınan Rüsumat No 4: Gemisi ve Açık Hava Müzesi’ni de bayram boyunca 16 bin kişi gezdi.
Teleferiğe bayramda 50 bin kişi bindi
Yayınlanma :
02.07.2023 17:16
Güncelleme :
02.07.2023 17:16
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: