Türk fındığı için lisanslı depoculuk önemli
Yayınlanma :
16.08.2022 15:29
Güncelleme :
16.08.2022 15:29
Bölük, AA muhabirine, 5 yıl önce hizmete giren lisanslı deponun Türk fındığı ve üreticisi açısından büyük önem taşıdığını, bu depolar sayesinde çiftçilere birçok devlet desteği sağladığını söyledi.
Lisanslı deponun avantajlarını her yerde ve ortamda anlatmaya çalıştıklarını belirten Bölük, "Devlet tarafından sağlanan çok önemli kazanımlar var. Bunun yanı sıra fındıklar güvenle depolarda saklanıyor. Lisanslı depoya fındık üreticilerimizin gereken ilgiyi göstermelerini bekliyoruz." dedi.
Bölük, Türkiye'nin, bu ay sonunda tamamlanacak 2021-2022 fındık ihracat sezonunda 335 bin ton rakamına ulaşacağını dile getirerek, "335 bin ton fındık, 670 bin ton kabuklu etmekte. İç piyasa tüketimini de hesaba katarsak 800 bin ton fındık Türkiye'de üretilmiş ve satılmış demektir. Bu da geçmiş yılın sezon, üretim ve satış olarak iyi geçtiğini gösteriyor. Ürettiğimizin neredeyse tamamına yakınını satabilmişiz." diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: