Altınordu ilçesinde bir kişi down sendromlu kızının eğitimi için biriktirdiği 150 bin lirayı dolandırıcılara kaptırdı
Ordu'da bir kişiyi, telefonda dolandırarak 150 bin lirasını aldıkları öne sürülen 2 kişi göz altına alındı.
Kendisini polis olarak tanıtan bir kişi, Altınordu ilçesinde yaşayan D.U’yu (54) telefonla aradı.
Telefondaki kişi, D.U'ya FETÖ terör örgütü ile bağlantısı olduğunu tespit ettiklerini, kendisini bu durumdan kurtarabileceklerini belirterek para talep etti.
Bunun üzerine panikleyen D.U, bankada hesabında bulunan 150 bin lirayı çekerek İ.Y (19) ve S.Ç’ye (26) önceden belirlenen yerde teslim etti.
Daha sonra dolandırıldığını anlayan D.U, durumu polise bildirdi.
İhbarın ardından harekete geçen Ordu İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, kamera kayıtlarından kimliklerini tespit ettikleri İ.Y. ve S.Ç’yi Cumhuriyet Mahallesi'nde kaldıkları evde dolandırdıkları parayla birlikte yakaladı.Şanlıurfa'dan Ordu'ya geldikleri öğrenilen İ.Y ve S.Ç'nin emniyetteki işlemleri sürüyor.
Dolandırıcılara 150 bin lirasını kaptıran, kısa süre içinde kaptırdığı paraya kavuşan D.U'nun emeklilikten ve fındıktan elde ettiği parayı down sendromlu kızının eğitimi için biriktirdiği öğrenildi.

Yorumlar
Kalan Karakter: