Fındık piyasasında beklenen hareketlilik bir türlü gelmedi. Sezon boyunca dalgalı bir seyir izleyen fiyatlar, son günlerde adeta dip seviyeleri test ediyor. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) açıkladığı alım fiyatlarının dahi altına gerileyen serbest piyasa, üreticiyi endişelendiriyor.
Ordu’da 24 Nisan 2026 Cuma günü itibarıyla serbest piyasada 50 randıman kabuklu fındık 180 ile 190 TL arasında işlem görüyor. Geçtiğimiz sezona kıyasla fiyatların yerinde sayması, hatta bazı bölgelerde gerilemesi dikkat çekiyor.
Uzmanlar, piyasadaki durgunluğun temel nedenleri arasında ihracat talebindeki yavaşlama ve üreticinin elindeki ürünü bekletmesi gibi etkenleri gösteriyor. Önümüzdeki süreçte fiyatların yönü, hem dış talep hem de yeni sezon beklentilerine bağlı olarak şekillenecek.
Yorumlar
Kalan Karakter: