Akşam verdiler sabah kaldırdılar

TAKİP ET

Şelaleler Şehri Ordu Derneği tarafından bir şelaleye Gazeteci Mustafa Sezer adı verilmesi kriz yarattı. Ordu valiliği tarafından dernek hakkında inceleme başlatılacağı öğrenildi.
Şelaleler Şehri Ordu Derneği Başkanı Ordu Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Prof.Dr. Mehmet Yılmaz, Ordu’da bir şelaleye Gazeteci Mustafa Sezer adını verdiklerini sosyal medya hesaplarında paylaştı. Bir şelalenin önünde Mustafa Sezer’in çekilmiş fotoğrafı da paylaşımda yer aldı. İsmin hangi şelaleye verildiği ise belirtilmedi. Yılmaz, akşam yaptığı paylaşımı sabah kaldırması ise dikkat çekti.
Kamuya ait alanlara isimler ancak belediye meclis kararlarıyla verilebiliyor. Derneklerin kamuya ait alanlara isim verme yetkisi bulunmuyor.
Şelaleler Şehri Ordu Derneği’nin bir şelaleye Gazeteci Mustafa Sezer adı vermesinin Ordu Valiliğinde de rahatsızlık yarattığı öğrenildi. Valilik tarafından dernek hakkında inceleme başlatılacağı, bunun üzerine de dernek tarafından sosyal medyada yapılan paylaşımların kaldırıldığı ifade ediliyor.
Denizlili bir gazeteci olan Mustafa Sezer, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun Ordu Valiliği görevi sırasında Valilikte görev yaptı. Vali Balkanlıoğlu Ordu’dan ayrıldıktan sonra Mustafa Sezer aktif bir görev yapmıyordu.