BİN 532 ŞEHİDİN ADI YAŞATILACAK

TAKİP ET

Vatan toprakları uğruna canlarını feda eden şehitlerimiz için Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından "Tarihten Günümüze Ordulu Şehitlerimiz Anıtı” projesi hayata geçiriliyor.

Altınordu ilçesinde bulunan Ay Işığı Düğün Salonu’nun yıkılarak Atatürk Parkı’nda yeni bir peyzaj düzenlemesi yapılacağını söyleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, park içerisinde bir şehitlik anıtı yapılması için çalışma başlattıklarının müjdesini verdi.

BİN 532 ŞEHİDİN İSMİ YAŞATILACAK

Başkan Enver Yılmaz; “Birinci Dünya Savaşı’nda (707), İstiklal Savaşı (Garp Cephesi’nde)’nda (388), Şark Cephesi (33), Cephesi Belli Olmayan (22) İç İsyanlar (3), Osmanlı-Yunan Savaşı’nda (5), Trablusgarp Savaşı’nda (2), Balkan Savaşı’nda (10), Kore Savaşı’nda (19), Kıbrıs Barış Harekatı’nda (6), görev şehidi (69), polis şehidi (50), terör örgütüyle mücadelede (215) olmak üzere toplam bin 532 şehidimizin ismini yaşatacağız. Atatürk Parkı’na "Tarihten Günümüze Ordulu Şehitlerimiz Anıtı” yapacağız” dedi.

KISA SÜREDE İHALEYE ÇIKACAK

Şehitlik Anıtı için hazırlıkların devam ettiğini belirten Başkan Yılmaz; “Daha önce Ordu Lisesi’nin karşısında düşündüğümüz bu projeyi, mülkiyet sorunundan dolayı o bölgeye yapmaktan vazgeçtik. Sonrasında teleferiğin yanındaki tören alanını biraz daha genişleterek bir proje oluşturduk. Orada orta ölçekli bir şehir meydanı ortaya çıkaracağız ve Ordu’da bir şehitlik anıtına kavuşmuş olacağız. Tarihten Günümüze Ordulu Şehitlerimiz Anıtı’nı Atatürk Parkı’nın tamamıyla birlikte nisan mayıs ayı gibi ihaleye çıkacağız. Projenin hayata geçirilmesinde büyük katkısı olan Gazi Albay Yusuf Ziya Çol’a hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum. Vatan için şehit düşen, gazi olan yiğitlerimize minnettarız. Allah mekanlarını cennet eylesin. Ruhları şad olsun” şeklinde konuştu.