Bugün serbest piyasada fındık fiyatları. Ordu'da fındık kaç lira?

TAKİP ET

Serbest piyasada fındık fiyatlarının haftaya nasıl başlayacağı merak ediLİyordu. Geçen hafta Cumartesi günü 25 kuruş artan fiyatlar üretici için azda olsa umut olmuştu.
Ordu’da serbest piyasada levant kalite 50 randımanlı kabuklu fındık güne 23.25 TL fiyattan başladı. Fiyatların gün içerisinde değişiklik gösterip göstermeyeceği ilerleyen saatlerde belli olacak.
FİYATLAR YERLERDE SÜRÜNÜYOR
Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, fiyatların yerlerde süründüğünü söyledi. Akça,” TMO, taban fiyatı 26.5 ve 27 TL olarak açıkladı.  TMO Ordu'da  9 yerde alım yapıyor.Serbestp piyasada fiyatlar maliyetin bile altında. Bu fiyat üreticiyi memnun etmez. ” dedi.
Akça, TMO’nun bu sene alımlara geç başlamasını da eleştirdi. Akça, TMO alım merkezi sayılarını arttırmalı. Alım miktarı kotasını arttırmalı” şeklinde konuştu.
TMO ALIMLARINI SÜRDÜRÜYOR
Toprak Mahsulleri Ofisi fındık alımlarını sürdürüyor. Ordu’da 9 noktada alım yapan TMO’ya son günlerde üreticinin daha fazla ürün götürdüğü belirtiliyor.
TMO Giresun Kalite fındığı 27 TL’den, levant kalite fındığı da 26.50 TL’den alıyor.  TMO 27 Eylül 2021 tarihine kadar fındık veren 5 bin 950 üreticiye, 198 milyon TL ödeme yapmıştı.
EYLÜL'DE 203 MİLYON DÖVİZ GİRDİSİ SAĞLANDI
1 Eylül'de başlayan yeni ihracat sezonunun ilk ayının rakamları açıklandı. Ülkeye giren döviz miktarı ve ihraç edilen ürün miktarında düşüş yaşandı. Eylül ayı içerisinde 30 bin 528 ton/iç fındık ihraç edilerek karşılığında 203 milyon 438 bin 128 dolar döviz girdisi elde edildi.