Enginyurt: Eylül'de daha büyük dalga gelebilir

TAKİP ET


Coronavirüs vaka sayıların tekrar artış göstermesi tedirgin ediyor. Ordu’da da vaka sayıları yukarı doğru gitmeye başladı. Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Enginyurt, Ağostos ayı içerisinde aşılamada istenilen seviyenin yakalanamaması halinde Eylül’de yeni bir dalgalanın kaçınılmaz olduğunu söyledi.
Sağlık Bakanlığı 10-16 Temmuz tarihleri arası 100 bin nüfusta görülen vaka oranlarını açıkladı. Tabloya göre Ordu’da günde 55 kişinin test sonucu pozitif çıkıyor. Daha önce bu rakam 50’nin altına düşmüştü. Ancak bayram haftasında vaka sayısının daha da arttığı konuşuluyor.
Vaka sayılarında Giresun, Trabzon ve Rize’deki artış Ordu’dan daha yüksek gerçekleşti.
AŞILAMA İYİ GİDİYOR
Ordu aşılama konusunda Karadeniz Bölgesi’nde en üst seviyede bulunuyor.Ordu’da aşılama oranı yüzde 70’i geçti.
EYLÜL’DE YENİ DALGA
Vaka sayılarının tekrar yükselmesi üzerine Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr.Özgür Enginyurt’tan uyarı geldi. Enginyurt, aşıyı işaret etti.
Enginyurt,” Vaka sayıları Kurban Bayramının getirdiği doğal hareketlilik ile artmaya başladı ve 10 binli rakamlara dayandı, mutasyonlarsa farklı sayılarla, farklı illerde görülüyor. Bu virüsün sıcak havalarda çoğalma hızı azalıyor, tek şansımızı kaçırmayalım, Ağustos Ayında istenilen oranda aşılama sağlanamazsa Eylül Ayında havaların soğumasıyla birlikte yeni bir dalga kaçınılmaz olur, lütfen aşı konusunda tereddüttü bırakalım. Aşısız olanların AVM’lere girişi yasaklansa eminim herkes aşı olur. Aşı en güçlü silahımız bunu unutmayalım”dedi.