Eski AK Partili Bakan Günay: Hastane konusunda en geri kalmış il Ordu'dur

TAKİP ET

Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, daha önce toplu konut ve hastane yapılması planlanan ancak gerçekleşmeyen Eskipazar Mahallesi’nde bulunan Botanik Park alanının bitki müzesi (arboretum) olması gerektiğini söyledi.
“Hastane yapılacak diye vazgeçmiştik”
Eskipazar’da bulunan alana bakanlığı döneminde bitki müzesi düşündüğünü belirten Günay, “Eskipazar’da orman fidanlarının bulunduğu alan çevresi ve içindeki tarihi yapılarla birlikte Karadeniz’de eşi benzeri olmayan bir bitki müzesi, botanik bahçesi olabilmesi konusunda bakanlığım döneminde bir fikir geliştirmiştim. O dönemki Orman Bakan Veysel Eroğlu arkadaşımız da o fikri kabul etmişti. Hem yerel yönetimin hem de Ankara’daki ilgili diğer arkadaşların oluruyla bir çalışma başlatmıştık. Yeteri kadar mükemmel olmasa bile bir gayret olmuştu ve önemli miktarda da para harcanmıştı. Fakat ben bakanlıktan ayrıldıktan sonraki yıllarda oraya hastane yapılacağı konusunda bir fikir geliştirildi ve bitki müzesinden vazgeçildi.” dedi.
Hastane konusunda en geri kalmış il Ordu
‘Ordu’nun hastaneye ihtiyacı olduğu için ısrarlı olmadık ama arazinin taban yapısı ve oradaki tarihi kent merkezi kalıntılarının bulunması nedeniyle hastaneye çok da uygun değildi’ diyen Ertuğrul Günay, sözlerini şöyle sürdürdü; “Sağlık Bakanlığı ile inatlaşmamak ve Ordu’ya bir hastane yapılmasını engelliyor durumda kalmamak için sustuk ve katlandık. Aradan geçen yıllarda ne yazık ki hastane konusunda verilen sözler de gerçekleşmedi. Şimdi başka bir yerde hastane çalışması yapılıyor. Türkiye’de hastane konusunda en geri kalmış illerden birisi Ordu. Türkiye’nin her iline, ilçesine güzel hastaneler yapılırken, ne yazık ki Ordu içler acısı durumda. Hastane başka yere yapıldığına göre arazi de yerinde duruyor. Hatta çok eski yıllarda orada bir konut projesi de oldu. Yine o zaman tarihi kent merkezi olması ve taban yapısı itibariyle konut olamayacağı konusunda da bir fikir birliğine varmıştık”
Ordu Hayat Gazetesi