Gölköy'e gurbetçiler akın akın geliyor vaka sayısı arttı mı?

TAKİP ET

Türkiye’nin en uzun yaşayan insanlarının yaşadığı Gölköy’de hiç vaka olmadığı yönünde bilgiler gelmesinin ardından son dönemde üst üste gelen vaka haberleri gelmeye başladı. İlk olarak ilçeye bağlı Kale Mahallesi’nde görülmesinden sonra Çatak, Bayıralan, Aydoğan ve diğer birçok mahallede görülen vaka sayılarındaki artış endişeye neden olurken, ilçedeki son durumu Gölköy Belediye Başkanı Fikri Uludağ açıkladı.
“YENİ VAKA HABERİ YOK”
Vaka sayısının 50’yi geçtiği yönündeki kamuoyundaki söylentileri doğrulayacak bir veri olmadığını söyleyen Başkan Uludağ, “Özellikle İstanbul’dan gelenler vaka sayısını biraz artırdı. Sayı olarak net bir bilgim yok. Sadece şu il dışından başta İstanbul olmak üzere gelenler dolayısıyla vaka sayısı arttı. Bayram öncesinde İstanbul’dan gelenler ile bir kamu personeli iftara gidiyor ve o nedenle sıkıntı oluştu. Virüse yakalananların tedavileri de bitmek üzere. Bize yeni bir vaka bilgisi gelmedi.”
20 BİN KİŞİ GELDİ
İl dışından gelenlerin sayıları konusunda da Başkan Fikri Uludağ, “İl dışından 20 bin civarında insan Gölköy’e geldi. Gölköy gurbetçilerin çok olduğu bir yer. Yaz mevsimiyle birlikte geliyorlar. Fındığa hazırlık ve bahçe işleri nedeniyle gelişler bu zamanlar artar. Dışından gelenlerin 14 gün süreyle evde kalmaları yönünde uyarıyoruz. Emniyetimiz ve zabıtamızla birlikte takipte ediyoruz. Ayrıca maske, sosyal mesafe ve hijyenle ilgili sürekli bilgilendirme yapıyoruz. Rehavete kapılmamalarını konusunda uyarıyoruz. Zaten insanlar şuanda bağında bahçesinde. Fındığına ilaç, gübre vuruyor. O nedenle çok birbirleriyle temas eden yok.”