Oksijen Tiyatro'nun sahneye koyduğu SESLER oyunu ses getirdi

TAKİP ET

Oksijen Tiyatro’nun hazırladığı Nurgül Çoluk’un yazıp Yasin Akyüz’ün yönettiği “SESLER” adlı tek perdelik trajedi komedi tek perdelik oyun seyircisiyle buluştu.

Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde sahneye konulan oyun izleyenlerden büyük beğeni aldı.

OYUNUN KONUSU

Oyun ,Mübadele döneminde (1923-1930)başlayıp günümüze kadar ulaşan hikâyeyi bize aktarmaktadır.

Mübadele döneminin yıkıklığını, ayrılma hikâyelerini, kavuşamamış aşkları, evlerinden ayrılan ve yeni evlerine vardıklarında oluşan durumları, umutları, hüzünleri bizlere aktarırken diğer taraftan yeni başlangıçları, güzel gelecekleri ve de hayatın oluşturduğu farklılıkları sunmaktadır.

Oyunun yazarı Nurgül Çoluk; Sesler oyununu geleneksel Türk tiyatrosu kalıplarından faydalanarak yazmış, yaşanmışlıkların içinden bize hüznü aktarırken komik anları da ustalıkla kaleme almış. Oyunun sonunda Nurgül Çoluk; “bir yazarın en mutlu anına tanıklık ediyorsunuz. Bundan dolayı sizlere çok teşekkür ederim. Ve bu yıl Oksijen Tiyatro 15. Yılına adım attı, her yıl için ayrı ayrı çok büyük emek, özveri var. Her yıl hazırladığımız tiyatro oyunlarıyla karşınıza çıkıyoruz. Ordu’nun en büyük salonunda sahne aldık ,  salonu dolduran böylesi güzel seyircilerimiz, bizi destekleyenlerimiz olduktan sonra biz hep tiyatro yapmaya devam edeceğiz. Teşekkürler”dedi

Ve Bu özel konuyu en ince ayrıntısına kadar işleyen, satır satır tüm cümleleri seslere çeviren, görsel yönden düşüncelerini yansıtarak oyunun çok güzel sergilenmesini sağlayan Yönetmen V. Yasin Akyüz oyun sonunda tüm seyirciye ve ekibine teşekkür ederek Oksijen Tiyatro 15 yılında ve birlikte çalışmaktan mutluluk duyuyorum dedi.

Sesler oyununun prömiyerine Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş TEPE ve çok sayıda seyircinin katılımıyla Ordu Kültür Sanat Merkezi Büyük Salonda yapıldı.

Sesler Oyunda görev alanlar; 

OYUNUN ADI: “SESLER”

YAZAR​: R.NURGÜL ÇOLUK

YÖNETMEN : V.YASİN AKYÜZ

YÖNT. YARDIMCISI : D.EMRE ERGÜN

MÜZİK-EFEKT : ULAŞ ÖCALAN

IŞIK​: YAVUZ TOPÇUOĞLU

DEKOR : MEHMET HARTAMACI

TEKNİK SORUMLU : KASIM UYSAL

SAHNE AMİRİ : ESRA GÜRSOY ÇELİK

REJİ ASİSTANLARI : NEHİR NAZ ARAYAN – BUSE DİLAN AYANLAR

OYUNCULAR

LUK – MÜŞTERİ – 1.TAYFA - : KASIM UYSAL

MIŞ – 2.TAYFA – EVİN OĞLU – FERİT : EMRE ERGÜN

YIZ  : NURGÜL ÇOLUK

DAN - LEYLA : NEHİR NAZ ARAYAN

AGOP​: OSMAN ÇAKMAK

MÜNİR – EVİN SAHİBİ : GÖKHAN UZUNLAR

BESTAMİ –BEYTULLAH : HAKAN ALTAN

NİHAVENT : ESRA GÜRSOY ÇELİK

MAKBULE : HÜLYA ALAN

EVİN ANNESİ: GÜLPERİ TAŞTEMEL

GÜLSÜM : ŞÜKRAN ŞENSOY