Ordu'da Celal Gün yeni koyunlarına kavuştu

TAKİP ET

Gölköy’de bir hafta önce yabani hayvan saldırısında 80 koyunu telef olan yetiştiriciye, diğer koyuncuların desteğiyle yeni koyunlar teslim edildi.
Gölköy ilçesinin Cihadiye Çoralan Yaylasında koyun bakıcılığı yapan Celal Gün’ün ağılına giren yabani hayvanların saldırısında 80 koyunu telef olmuştu.

 Yaşanan olayın ardından koyun yetiştiricisine geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Ordu Tarım ve Orman İl Müdürü Kemal Yılmaz, Celal Gün’ün zararlarının karşılanacağını söylemişti.

 Yılmaz, bu sözü üzerine harekete geçerek, Ordu Koyun Yetiştiricileri Birliği ve koyuncuların da destekleriyle Celal Gün’e kaybettiği koyunların yerine yenileri teslim edildi.

Koyunları teslim eden İl Müdürü Yılmaz, “Gölköy ilçemizde 1 hafta önce yabani hayvan saldırısı nedeniyle 80'e yakın küçükbaş hayvanı telef olan Gölköylü 7 yetiştiricimize, İl Müdürlüğümüzün organizasyonuyla İlçe Müdürlüklerimiz, Birliğimiz ve ilimiz koyuncularının desteği sonucu toplanan küçükbaş hayvanlarını teslim ettik. Bu zor süreçte desteğini esirgemeyen tüm yetiştiricilerimize teşekkür ederim.”