Ordu'da hayvanseverlerden ortak tepki

TAKİP ET

Ordu’daki hayvanseverler, son dönemde sokak hayvanlarına karşı şiddetin artmasına tepki gösterirken, tek ses olarak ‘sevmiyorsan eziyet etme’ dedi.

81 ilde eş zamanlı yapılan etkinlik Ordu’da ise Haykonfed Bölge Temsilciliği önderliğinde Altınordu Atatürk Parkı’nda düzenlendi. Bir araya gelen hayvanseverler, hayvanların katliamlarına ve eziyetlerine artık son verilmesini istedi.

Düzenlenen etkinliğe Türk Veteriner Hekimler Birliği Merkez Konseyi Üyesi Taner Canbulut, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, hayvanseverler ve vatandaşlar katıldı.

“Uyarıyoruz”

‘100 yıl boyunca zehirleyerek öldüren belediyeler 2004 yılında çıkan 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunundan 18 yıl geçmesine rağmen hala daha Bakımevi kurmadılar, hayvanları toplarken birazını öldürüp kalanları da başka şehirlere kırsala çöplüklere atmaya devam ettiler’ diyen Haykonfed Bölge Temsilci Kemal Zafer Özdemir, şunları söyledi; “Bu dönemde Konya, Balıkesir, Denizli, Samsun, Trabzon, İstanbul, İzmir, Aydın, Gaziantep, Erzincan, Kocaeli, Mersin ve Beykoz gibi büyük yaşam alanlı dev bakımevleri yapılan şehirlerde, bir taraftan katliamlar devam edip, bakımevlerinde hayvanlar aç susuz ölümlere mahkum edilirken, sokak hayvanı sayısı dev bakımevlerine götürmek bahanesi ile ilçelerin birbirlerine köpek atmaları sebebi ile patlayarak artmaya devam etti. Tek çözüm olan kısırlaştırma ile 2 yılda üreme kontrol altına alınabilecekken, Tarım Bakanlığı ve bazı siyasiler, kanlı şer çetesini de yanına alarak ormanlara dev barınaklara toplama öldürme odaklı çalışmaları ısrarla sürdürmekteler. İlgili herkesi uyarıyoruz. Kadim kültürü merhamet olan Anadolu insanları ve biz yüreğini bu hayvanlar için ortaya koymuş gönüllüler bir hukuk devleti olan Türkiye’de, bu hayvanlara katliamlar zulümler ölümler getirecek hiçbir uygulamaya izin vermeyeceğiz.”

Klinik psikolog Muzaffer Akıncı, hayvan katliamlarının sürdüğünü belirterek, bu şekilde katliamların devam etmesi halinde üremenin de süreceğini, tek çözümün kısırlaştırma olduğunu söyledi.

Türk Veteriner Hekimler Birliği Merkez Konseyi Üyesi Taner Canbulut da, Ordu’daki 20 belediyenin sadece 4’ünde veteriner hekim olduğunu aktararak, belediyelerin veteriner almak yerine sansasyonel kişileri almasının daha çok işine geldiğini dile getirdi.