Ordu'da Naim Güney'in yeni kitabı "Ordu'nun Toplumsal Tarihçesi" çıktı

TAKİP ET

Ordulu Araştırmacı Yazar Hüseyin Naim Güney’in “Ordu’nun Toplumsal tarihçesi “ adlı yeni bir kitabı  piyasa çıktı.  Merakla beklenen "Ordu’nun Toplumsal Tarihçesi" adlı bu kitap 7 Ocak 2022 Cuma gününden itibaren internette kitap satış siteleri üzerinden satışa çıktı.Ordu'da Serüven Kitapevinde (Yalı cami karşısında 2. kat) kitabı alabilecekler.
Bu kitapta; Ordu ilinde geçmişten günümüze meydana gelen grev, boykot, protesto, yürüyüş ve miting türü sosyal eylemleri, kitlesel göçleri, terör olayları, 2002 öncesinde şehrimize yapılan Cumhurbaşkanı ve Başbakanların ziyaretleri yazılmış. Ayrıca büyük yardım kampanyalarını, unutulmaz kutlamaları ve törenleri de kitaba ilave edilerek, içeriği daha da zenginleştirilmiş. Kitaba belgesel tadında fotoğraflı kolajlarının da konulduğu görülüyor.16x24 ebadında 520 sayfalık bu kaynak kitabı herkese okumasını ve kütüphanesinde gelecek nesillere bırakmasını tavsiye eden Araştırmacı Yazar Hüseyin Naim Güney eseri hakkında şunları ifade ediyor:
“… Şuna inanıyorum ki; diğer vilayetler de bu çalışmamızı görünce; "Keşke bizim şehrinde böyle bir toplumsal tarihçesi olsaydı." diyeceklerdir. Ama Ordu kentinin asırlık yolculuğunda tarihe geçecek nice sosyal eylemler, mitingler, protestolar ve olaylar başka vilayetler bünyesinde olmayabilir. Onun için Ordu insanın profilini ve sosyolojik yaşam şifrelerini de bu kitapta göreceksiniz. Ordu insanının protest yapısını iyi tanımak isteyenler geçmişten günümüze bu kentin yaşamını da meydana gelen olayları ve sosyal yapısını merak eden yöneticiler, akademisyenler, siyasilerin bu kitabı muhakkak okumaları gerekir. Günün ağırlaşan zorlu ekonomik koşulları dolayısıyla maalesef kitap fiyatlarında olağanüstü artışlar da kaçınılmaz olmuştur. Elimde olmayan bu artışlardan dolayı şahsen üzgünüm ve mahcubum. Hakkımızda her şeyin hayırlı olmasını diliyorum. Çok yakında yeni kitaplarda buluşmak üzere...”
Ordu tarihi hakkında daha önce de yayınlanmış beş kitabı bulunan Araştırmacı Yazar Hüseyin Naim Güney’i  “Ordu’nun Toplumsal tarihçesi” adlı yeni kitabı için tebrik ediyor, kent tarihine katkı sağlayan bu önemli ve yeni çalışmasının da hayırlı olmasını temenni ediyoruz.    
 

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});