Ordu'dan 805 kişi hacca gidecek

TAKİP ET

Ordu’dan bu dönem 805 kişi hacca gidecek. İlk kafile bugün Ordu Giresun Havalimanı’ndan kutsal topraklara uçtu.

Ordu’dan Diyanet İşleri Başkanlığınca 3 kafile halinde 466 hacı adayı, turizm acentalarıyla ise 339 hacı adayı hacca gitmiş olacak.

Hacı adayları için dua eden Ordu Müftüsü İsmail Çiçek “Ateşten kurtulan Hz. İbrahim’ce günah alevinden kurtulmak için ‘Ben Rabbime gidiyorum’ diyerek ibadet yolculuğuna koyulan Ey Rahmanın misafirleri, Allah’a kavuşma sevdalıları, Ey ibadet göçüne hazırlanan hac yolcuları, Duyufü’r-Rahmân'ın misafirleri. Rabbim haccınızı daha şimdiden mebrur eylesin. Gözleriniz Beytullah’ta, gönülleriniz daim sahibinde bulunsun. Nazargâhı ilahî kalplerinizle Beytullah karşı karşıya kalsın. Kâbe’ye olan yakınlığınız Rabbimize olan yakınlığınızı artırsın. Kulluk kampınız bereketli, derdiniz ilahi emirleri yerine getirerek rızaya kavuşmak olsun” dedi.

“Rabbim Şimdiden Haccınızı Kabul Etsin”

Hacıların hayırlı bir şekilde gidip dönmesini temenni eden Müftü Çiçek, “Şeytan, mübarek yolculuğunuzu sıradanlaştırmasın. Salimen gidip, ğanimen dönebilmemizi, kardeşlik bilincine erebilmemizi, tertemiz kalabilmemizi nasip eylesin. Yolculuğumuzun yaklaştığı şu günlerde gönül hazırlıklarını da tamamlayanlardan kılsın duamızla. Rabbim, şimdiden haccımızı mebrûr, Say’ımızı meşkûr, zembimizi mağfur, dualarımızı makbul eylesin” ifadelerini kullandı.