Ordu öncelikli tanıtılacak

TAKİP ET

Kültür ve Turizm Bakanlığı uluslararası tanıtım atağına kalkıyor. Türkiye’deki 81 il dünyaya tanıtılacak. Ordu’nun da aralarında olduğu 7 il pilot il olarak öncelikli olacak. Türkiye Turizm Tanıtma Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Elif Füsunoğlu, Ordu’nun çıkış içerisinde bir il olmasının yanı sıra, bünyesinde birçok özelliği barındırması nedeniyle pilot il seçildiğini söyledi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Turizm Tanıtma Ajansı Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen tanıtım projesiyle ilgili Ordu’da toplantı düzenlendi. Anemon Otel’de Vali Yardımcısı Zafer Karaahmetoğlu başkanlığında yapılan toplantıya Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Onur Gözet, Türkiye Turizm Tanıtma Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Elif Füsunoğlu, Ordu İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, Ordu’da turizm işletmelerinin temsilcileri katıldı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Onur Gözet, Türkiye’nin etkin bir tanıtım çalışmasını yaptığını söyledi. Doğru tanıtımın doğru yerde yapılmasının geri dönüşümlerini aldıklarını belirten Gözet,” İllerimizi öne çıkarmak istiyoruz” dedi.
Türkiye Turizm Tanıtma Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Elif Füsunoğlu, proje hakkında bilgi verdi. Sosyal medya üzerinde oluşturulan www.goturkiye.com sayfasıyla yeni bir tanıtım başlattıklarını söyledi. Türkiye’yi 7 bölgeye ayırdıklarını be her bölgeden bir ilin pilot il seçildiğini belirten Füsunoğlu, “Bu bölgeden de Ordu pilot il seçilmiştir. Ordu’yu farklı kılan özellikleri var.Bu özelliklerin etkin tanıtımını yapacağız. Tanıtım yapılacak yerler ve konular illerden gelecek. Ordu’ya hangi ülkeden turist geliyorsa o ülkede Ordu’yu tanıtacağız” dedi.
Proje kapsamında Ordu’da Ordu Valiliği öncülüğünde Ordu Turizmi Tanıtma ve Geliştirme  Platformu oluşturuldu. Platform, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve  Türkiye Turizm Tanıtma Ajansı ile işbirliği içerisinde olacak.