Ordu Ulubey'de üzerinde yapı bulunan fındık bahçesi satılık

TAKİP ET

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Ordu İli, Ulubey İlçesi ,Kardeşler Mah. 380 Ada, 2 Parselde kayıtlı Taşınmazın güneyinde ara yol, doğusunda 380 ada 1 parsel nolu fındık bahçesi ve batısında mahalle ana yolu bulunmaktadır. Taşınmazın tamamı borçluya ait olup tamamı satılacaktır. Kardeşler mahallesi , aşağı köy sok. mezarlık yanı mevkii no :11 Ulubey ordu adresinde bulunan 380 ada 2 parsel nolu taşınmaz Ulubey Belediyesi imar planı dışında köy yerleşik alan sınırları içerisinde kalmaktadır. Taşınmaz üzerinde yarım bodrum kat ve zemin kattan oluşan yığma tarzda yapılmış bina ile ahşaptan yapılmış serender mevcuttur. Bina yarım bodrum kat ve zemin kattan ibaret olup yığma tarzda yapılmış bir binadır. Bina dış cephesinde dış cephe sıvası ve su bazlı dış cephe boyası mevcuttur. Bina çatısı yapılı olup üzeri oluklu galvaniz sac ile kaplıdır. Bina pencereleri ısı camlı plastik doğramadır ve üzerinde demir korkuluk mevcuttur. Bina giriş kapısı cam göbekli demir doğrama kapıdır. Bina elektrik ve su mecut olup , binaya asfalt kaplama ve stabilize yoldan ulaşılmaktadır. Binanın yarım bodrum katı yaklaşık 40.00 m2 alana sahiptir. Bodrum kat taban ve tavanı betonarme durumda , duvarlar ise tuğladan ve sıvalıdır. Yarım bodrum kat giriş kapısı eski tip ahşap doğramadır ve bodrum katta elektrik mevcuttur. bodrum kat mevcut durumda depo ve yakacak deposu olarak kullanılmaktadır. Binanın zemin katı yaklaşık 75,75 m2 alana sahiptir. Zemin katta 3 adet oda , 1 adet hol, 1 adet mutfak , 1 adet wc ile banyo mevcuttur. Odaların tabanı ahşap parke, tavan ve duvarlar ise sıva üstü plastik boya kaplıdır. Pencereler ısı camlı plastik doğrama , kapılar ise eski tip ahşap kapıdır. Mutfak tezgah ve tezgah altı/üstü ahşap dolap bulunmaktadır. Wc ve banyo taban ve duvarları kısmi olarak seramik kaplıdır ve eski tip vitrifiye mevcuttur. Zemin katta elektrik ve su mevcut olup soba ile ısıtılmaktadır. Zemin kat mevcut durumda mesken olarak kullanılmaktadır. Taşınmaz üzerinde yer alan serender 6 m2 alana sahiptir. yapının taban , duvar ve tavanı ahşap keresteden yapılmıştır. Çatısı ahşap oturtma çatı olup üzeri oluklu galvaniz saç ile kaplıdır. Ayrıca yapının giriş kapısı eski tip ahşap doğramadır. Tapuda taşınmazın niteliği tarla ve ahşap ev yazıyorsa da fiili durumda taşınmaz üzerinde bulunan yapıların yanındaki küçük harman yeri ve sebzelik alan haricinde geriye kalan büyük kısmı verim çağında fındık ocakları ile kaplı olan bakımlı bir fındık bahçesi olduğu , taşınmazın toprak yapısının killi , tınlı olduğu , asfalt kaplı , kardeşler mahallesi ana yolunun kenarında , Ulaşımı kolay, kardeşler mahallesinin merkezine (camiye)150 m mesafede olan taşınmazın etrafında yerleşim yeri mevcut olduğu , engebesiz bir arazi olup , meyili % 10-15 arasında değişiklik gösterdiği , Ulubey ilçe merkezine 7,3 km , Ordu İl Merkezine ise yaklaşık 29,3 km araç yolu mesafesinde olduğu, konum ve mevkii olarak iyi olduğu bilirkişice rapor edilmiştir.
Adresi : Ordu İli Ulubey İlçesi Kardeşler Mah. Mezarlık Yanı Mevkii Ulubey/Ordu / ORDU
Yüzölçümü : 2.159,22 m2
Arsa Payı : -
İmar Durumu : Yok
Kıymeti : 318.432,00 TL
KDV Oranı : %8
Kaydındaki Şerhler :
1. Satış Günü : 22/11/2022 günü 14:35 - 14:40 arası
2. Satış Günü : 20/12/2022 günü 14:35 - 14:40 arası
Satış Yeri : Mezat Salonu - Ordu Adliyesi Karşıyaka Mahallesi Atatürk Blv No:504 Zemin Kat İcra Müdürlüğü BZ-08 MERKEZ / ORDU
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- İş bu satış ilanının gazete ilanı tapuda adresi bulunmayan veya kendisine adli tebligat yapılamayan tüm ilgililere İ.İ.K nun 127 maddesi kapsamında tebligat yerine kaim olacaktır. Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2021/19086 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.