Ordu Ünye'de "Dörtlü Çete" mi var?

TAKİP ET

Ünye Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi Başkanı Ümit Özkan, ÜTSO, Borsa, Ziraat Odası başkanlarıyla birlikteliklerinin “Dörtlü çete” olarak adlandırılmasına tepki gösterdi.
Bunun organize suç örgütü gibi anlaşılması ihtimaline işaret eden Ümit Özkan, “Böyle anlaşılıyorsa, bu şekilde damgalanmak isteniyorsak bunu yapanları şiddetli kınarım” dedi.

Özkan: “Yaptığımız şey Ünye’mizi daha güzel geleceğe hazırlamak için fikir alışverişi... Bu sadece dört kurumun başkanı olarak yapmıyoruz, herkesle yapıyoruz. Derdimiz de sevdamız da Ünye” şeklinde konuştu.

Oney Flash FM’deki Kentin Sesi programında Gazeteci Ali Öztürk’ün, “Ünye’de ÜTSO, Borsa, Ziraat Odası başkanları ile birlikte aranızda ‘dörtlü çete’ gibi hareket ettiğiniz, akşam oturup sabah Ünye’yi idare etmeye kalkıştığınız söyleniyor, böyle bir durumunuz söz konusu mu?” sorusunu yanıtlayan Ünye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanı Ümit Özkan, böyle bir tanımlamanın yanlış anlaşılmalara yol açacağını belirterek şöyle konuştu;

Yaptığımız şey Ünye üzerine fikir alış verişi…

“Birileriyle konuşmak, istişarede bulunmak herkesin yaptığı şey. Biz de öyle yapıyoruz. Herkes gibi bizim de, bunu yapmaya hakkımız var. Yaptığımız şey Ünye üzerine, şehrimizin geleceği üzerine yapılması gerekenleri aramızda müzakere etmek. Bu öncelikle bir Ünyeli olarak görevimiz değil mi? Tek başımıza her şeyi bilme şansımız ne kadar var? Ama fikir alışverişi yapmak yanılma payını minimuma düşürür. Bu şekilde doğru sonuçlara varmak daha mümkündür. Ayrıca yanlış yapma ihtimalini azaltır.  Merkezi yönetimlerde olsun, yerel yönetimlerde olsun bir şeyler yapılmıyor, yanlış ya da eksik yapılıyorsa bunu STK’lar olarak aramızda görüşmek yanlış mı? Ortak payda da buluşmak, çok sesli olmak, böyle bir ekip çalışması yapmak bizim için önem arz ettiğinden bir aradayız.

Kimseye akıl verdiğimiz, Ünye’yi bizim yönettiğimiz falan yok

Biz öyle akşam oturup kararlar alıp sabah Ünye’yi yönetmek gibi bir çaba içinde olmadık, olamayız. Bizim yönetmekle görevli olduğumuz kurumlarımız var. Ama her birimiz Ünyeliyiz, Ünye’nin sorunu herkes gibi bizi de ilgilendirir. Kaldı ki biz STK Başkanı olarak daha fazla ilgilendirir. Ayrıca kimseye akıl verme gibi bir düşüncemiz olamaz. Böyle bir algı varsa çok yanlış. Bizim derdimiz de Ünye, sevdamız da Ünye. Akşamları dışarı çıkıyor musunuz, evet çıkıyorum. Gün geliyor ailemle, gün geliyor meslektaşlarımla, gün geliyor misafirlerimle çıkıyorum. Ünye’nin güzelliğini gösterme yöntemim bu.

Biz organize suç örgütü değiliz!

Ayrıca akşamları ya da gündüzleri birçok kişi, kurum ve STK başkanıyla da konuşuyor, görüşüyor, bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Bunu yanlış anlayanlar, bundan anlam çıkarmaya çalışanlar yanlış yerdeler. Ne demek dörtlü çete? İrfan Akar, Mustafa Uslu, Osman Sarıkahraman’la birlikteliğimizi dörtlü çete olarak adlandırmak, bunu organize suç örgütü gibi ifade etmeye çalışmak, böyle bir algı yaratma gayretinde olmak kime ne kazandırır bakmak lazım… Bizi böyle yanlış anlama çekilecek ifadelerle damgalamak isteyenler kim ya da kimlerse şiddetle kınıyorum.”

 Ünye KENT Haber