Ordulu Eğitimci Yazar Hümeyra Kaya'dan yeni roman

TAKİP ET

Ordulu eğitimci-yazar Hümeyra Kaya’nın ‘Çıplak’ adlı polisiye romanı okuyucusuyla buluştu.

Bir önceki romanı Panoptikon ile büyük beğeni toplayan Hümeyra Kaya, bu kez de Karadeniz’de geçen bir polisiye roman olan Çıplak’ı okuyuculara sundu.

Kaya, Çıplak adlı romanı ile ilgili şu bilgileri verdi;

“Ruhunu, kendisi gibi bir zamanlar Karadeniz’de yaşadıklarına inandığı Amazon kadınlarından alan ve Karadeniz’in hırçın, gelgitli, serin sularında arındıran Başkomiser Şimal Poyraz’ın yolu, köklerini Karadeniz’de aramaya gelen Cabbar Başkomiser’le, kentin en yüksek noktalarından biri olan Boztepe’de çıplak bulunan bir cesedin başında kesişir. Bu olay, Şimal Başkomiser için onun her zaman çözdüğü cinayetlerin ötesinde, meslek hayatında vereceği kararlar itibarıyla, karşılaşabileceği en zor olaylardan biri olacaktır. O sırada Ordu İl Emniyet Müdürlüğüne bir ihbar gelmiştir. Giresun Limanı’nda gerçekleştirilecek büyük bir uyuşturucu sevkiyatı bu ihbarla açığa çıkarken bir anda ulusal basının tüm dikkatleri Karadeniz’e çevrilmiştir. Maktul üzerinde, katilin bırakmış olduğu izleri, ustalıkla takip edip olayı açıklığa kavuşturan Başkomiser Şimal Poyraz’a, Amazon kadınlarının mitolojik hikâyelerini ve uyuşturucu mafyasının trajik olaylarını okuyarak eşlik ederken yaşananları nefes nefese, büyük bir merakla okuyacaksınız.”

Hümeyra Kaya’nın; Sürgün Prenses, 7edi, Panoptikon, Aldatmaca, Handan Makamı, Sera Hanım, Modern Zamanlar Dervişi gibi kitapları da bulunuyor.