Ordulu şoförlerin anıları kitap oldu

TAKİP ET

Ordu'da şoförlerin hayat hikayeleri kitap oldu. Şoförlerin hayatını Yazar Muzaffer Günay kaleme aldı.

“Anılarla Karayolu Yük Taşımacılığı Ordulu Şoförler “adını taşıyan kitapta Ordu’nun ilk şoförlerinin anılarını kapsıyor. Kitapta 100’ün üzerinde şoförün karayolunda yaşadıkları hikayelere yer verilmiş.


Yazar Muzaffer Günay, “Ordu Şoförler “kitabıyla ilgili şunları söyledi;
“Kitap, ağır vasıta şoförlerinin kısa meslek hayatları ile yaşadıkları birer ya da ikişer hatıralarından /anılarından oluşmaktadır. Öyle hatıralar var ki, okuduğunuzda bu meslek çalışanlarının ne derece de mühim hatta hayati hizmetler yaptıklarını sanki yaparcasına takdir edip beğeneceksiniz.


Her mesleğin kendine göre, avantaj ve dezavantajları olduğunu biliyoruz. Fakat, şoförlük, hele ağır vasıta şoförlüğü fazlası ile özveri gerektiren oldukça zahmetli bir meslektir. Kitapta yer alan 90 kadar hatıranın her biri, bu mesleğin ne denli emek ve dahası fedakarlık gerektirdiğini gözler önüne seren birer vesika niteliğindedir.

Değerli şoför esnafının birbirinden etkileyici ve sürükleyici anılarıyla karayolu yük taşımacılığına dair kamuoyunu bilgilendirmek ve böylece bir nebze de olsa sektörün daha yakından tanınmasına katkı sağlamaktır.”