Ordulu Yazar Birol Öztürk Cem Karaca'yı yazdı

TAKİP ET

 Yazar Birol Öztürk’ün yeni projesi “Cem Karaca”
Ünlü Sanatçı  Barış Manço’nun biyografik kitabını yayınlayan  Ordulu Yazar Birol Öztürk’ün yeni projesi bir başka ünlü sanatçı Cem Karaca.
40’ın üzerinde kitap yazan Birol Öztürk yeni kitabı hakkında konuştu:
Öztürk, “Barış Manço yazılmışsa Cem Karaca kaçınılmaz olarak yazılmayı bekliyor.” dedi.
Cem Karaca’ nın sanat hayatının bu ülkede sanatın gelişim ve değişimini analiz etmek için ciddi bir kaynak olduğunu ifade eden yazar Öztürk “Bunlar öylesine müstesna değerler ki ne yazık ki yerleri dolmuyor. Bir Tamirci Çırağı, bir Ceviz Ağacı gibi eserleri kim aynı bilinç ve kalitede sunabilir ki.” diye konuştu.
“Tarih, herkese bir misyon biçiyor bence. Barış Manço, Cem Karaca bu ülkenin çağdaş halk ozanları olarak yaşadı ve üretti, onları tekrar tekrar hatırlamak ve hatırlatmak bizim görevimiz. Kendine güvenen herkes yetenekli olduğu enstrümanla bu güzel insanları anlatmalı” diyen Öztürk,  yazdığı Cem Karaca biyografik kitabının diğer eserleri gibi “Dokuz Yayınları” tarafından basılacağını bildirdi.
Müslüm Gürses, Ahmet Kaya, Ahmed Arif, Can Yücel, Sabahattin Ali,  Kazım Koyuncu gibi birçok ismin biyografisini ve biyografik romanını da yayınlatan Öztürk, 2019 yılında ilimizde katledilen balerin Ceren Özdemir’i de yazarak hafızamıza yer etmişti.