Şehitlerimiz dualarla anıldı

TAKİP ET

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü 4. yıldönümü anma etkinlikleri, Ordu Garnizon Şehitliği’nde yapılan Şehitleri Anma Programı ile başladı.

Ordu Valiliği’nce hazırlanan anma program çerçevesinde, Ordu Garnizon Şehitliği’nde bir program gerçekleştirildi.

Ordu Garnizon Şehitliği’ndeki, Şehitleri Anma programına, Vali Tuncay Sonel, AK Parti Ordu Milletvekili Dr. Şenel Yediyıldız, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Vali Yardımcıları Ekrem Ballı, Bayram Gale, Gökhan İkitemur, Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer, Askerlik Şube Başkanı Yarbay Ahmet Meydan, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, şehit aileleri ve gazi derneklerinin başkanları, şehit aileleri katıldı.

Ordu Garnizon Şehitliği’nde yapılan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

“15 Temmuz, Türk Milletinin Yeniden Dirilişinin Adıdır”

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü 4. yıldönümü anma programı dolayısıyla bir konuşma yapan Vali Tuncay Sonel, “Hain terör örgütü FETÖ'nün sinsice devletin tüm kılcal damarlarına sızarak, devletin silahlarını millete doğrulttuğu darbe girişiminin üzerinden 4 yıl geçti.15 Temmuz; Türk Milletinin yeniden dirilişinin adıdır. 15 Temmuz; milli iradenin vesayete, cesaretin ihanete karşı demokrasi mücadelesinin adıdır” dedi.

“Allah, Vatanımıza, Bayrağımıza, Ezanımıza, Birlik ve Beraberliğimize Göz Diken Hainlere Fırsat Vermesin”

“Aziz Milletimiz, 15 Temmuz’da cesareti, dirayeti ve mücadelesiyle bu topraklarda Çanakkale ruhunun halen diri olduğunu göstermiştir. FETÖ'nün ölüm kusan silahları karşısında milletimiz canından, kimi zaman canından daha çok değer verdiği evlatlarından vazgeçmiş, ama vatanına namahrem elinin değmesine izin vermemiştir”diyen Vali Sonel, “15 Temmuz gecesi FETÖ'cü alçaklar karşısında kanlarıyla tarih yazanlara ve tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Vatanımızın bekası, milletimizin huzuru için şahadete yürüyen tüm kahramanlarımızı minnetle, şükranla yad ediyor, Gazilerimize cesaretleri ve fedakarlıkları için şükranlarımı sunuyorum. Allah, vatanımıza, bayrağımıza, ezanımıza, birlik ve beraberliğimize göz diken hainlere fırsat vermesin” şeklinde konuştu.

Vali  Tuncay Sonel konuşmasının ardından Şehitlik Şeref Defterini imzaladı. Program şehitler için Kur’an-ı Kerim okunması ve dua edilmesiyle devam etti. Şehitlikteki program, Vali Tuncay Sonel  ve protokol mensuplarının şehit mezarlarına karanfil bırakmasıyla son buldu.

 Vali Sonel, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü 4. yıldönümü anma etkinlikleri kapsamında Ordu Garnizon Şehitliği’nde gerçekleştirilen  Şehitleri Anma Programı sonrasında Tayfun Gürsoy  Parkında düzenlenen 15 Temmuz şehitleri anısına 251 adet gül fidanı dikim törenine katıldı. Ardından şehit ve gazi ailelerine ziyarette bulundu.

Vali Tuncay Sonel, beraberinde protokol üyeleri ile birlikte Altınordu ilçesi Şahincili Mahallesinde ikamet eden ve 15 Ocak 2016 tarihinde Siirt’te terör örgütü PKK’ya yönelik yürütülen operasyonda şehit düşen Özel Harekat Polis Memuru Yalçın Yamaner’in ailesini ziyaret etti.

Şehit Özel Harekat Polis Memuru Yalçın Yamaner’in eşi Hacer Yamaner, çocukları Betül Esma   İle bir süre sohbet eden Vali Sonel, ”Devletimizin bekası için canı pahasına görev yaparak şehadet şerbeti içen şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine sabırlar diliyorum. Şehidimizin ruhu şad olsun” dedi.

Vali Sonel daha sonra, 16 Kasım 2017 tarihinde, Irak’ın kuzeyindeki Avaşin-Basyan bölgesinde yürütülen operasyon sırasında bölücü terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit düşen  Piyade Söz. Er Sefa Kabakkaya’nın, Altınordu ilçesi Şahincili mahallesinde ikamet eden ailesini  ziyaret etti.

Şehit Sefa Kabakkaya’nın babası Birol ve annesi Nurcan Kabakkaya’nın  hatrını sorarak, acılarını paylaşan Vali Tuncay Sonel, "Şehitlerimize, kahraman gazilerimize minnet ve şükran borçluyuz. Tüm şehit ve gazi ailelerimizin emrindeyiz. Kapımız her daim onlara  açık” dedi.  
 
Vali Tuncay Sonel beraberinde protokol üyeleri İle birlikte daha sonra 15 Temmuz Gazisi Erdoğan Güney’ i de Cumhuriyet mahallesindeki evinde ziyaret ederek, hal ve hatırını sordu ve bir süre sohbette bulundu.

Vali Tuncay Sonel, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle İl Müftülüğünce tüm şehitlerimiz için Orta Camii'de düzenlenen Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve Mevlid-i Şerif programına da katıldı.