Tam 100 yıllık

TAKİP ET

Atalarının yadigârına sahip çıkıyorlar. Ulubey Sayaca Mahallesi sakinleri, Altınordu Günören Mahallelerini birbirinden ayıran dere üzerinde tarihi geçmişi 100 yıllık olan ve viraneye dönen su değirmenin yeniden canlandırmak için harekete geçti.

Sayaca mahallesi sakinleri, babalarının, dedelerinin yetiştirdikleri, mısırları öğüttükleri su değirmenini, artık günümüz şartlarında ihtiyaç kalmamasına rağmen atalarının hatırasını yaşatmak için yeniden yapmaya karar verdiler. Bunun için harekete geçen mahalle sakinleri, kendi imkanlarıyla değirmeni yapmak için harekete geçtiler. Değirmenle birlikte Mescid ve tuvalette yapma kararı alan mahalleliler, geçmişte göl olan ancak zamanla meydana gelen seller nedeniyle kapanan gölü de iş makinesiyle açtılar.

 “ATALARIMIZIN HATIRASINI CANLANDIRIYORUZ”

Kendi imkanlarıyla su değirmenini yeniden yapmak için çalışmalara başlayan mahalle sakinlerinden Celal Göl, “Burası Ulubey Sayaca Mahallesi ile Altınordu Günören Mahallesi’ni birbirinden ayıran dere üzerinde değirmen yanı dediğimiz yer. Zamanında atalarımızın, dedelerimizin ihtiyaç için yaptıkları değirmeni, onların anısına yeniden yapıyoruz. Onların hatırasını mahcup etmemek için bu güzel eseri yapıyoruz. Değirmenimizi yeniden yapıyoruz. Değirmenimizin yanına bir çeşme, mescit yapıyoruz. Burayı Sayaca ve Günören mahallelerinin mesire alanı haline getireceğiz. Gölet yaptık buraya bir tanede. İnsanlar burada gördüğünüz gibi cıvıl cıvıl. Bunu sürekli hale getirip, özellikle hafta sonları burası şenlik alanı gibi olacak Allah’ın izniyle.”

 “BÜYÜKŞEHİR-ALTINORDU VE ULUBEY BELEDİYELERİNDEN YOL İSTİYORUZ”

Mahalle olarak ulaşımda sorunları olduğunu ve mevcut yolu kendi imkanlarıyla yaptıklarını söyleyen Celal Avcı, “Burası Altınordu ve Ulubey ilçelerinin tam sınır noktası. Bir tarafı Ulubey Belediyesi’ne bir tarafı Altınordu Belediyesi’ne ait. Biz iki mahalleyi biz derede kavuşturduk ama yollarımız yok. Yollarımızı da Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ve Ulubey Belediyesi’nden bekliyoruz. Gelsinler, yolu hak edip hak etmediğimizi kendi gözleriyle görsünler. Biz bu yolu kendi imkanlarımızla yaptık. Sayacabaşı mevkiinden bulunduğumuz noktaya kadar olan 4 kilometrelik yolu kendi imkanlarımızla, kendi araçlarımızla yaptık. Şuana kadar biz devletten her hangi bir hizmet almış değiliz. Gelsinler baksınlar. 4 kilometre yolumuz var. Sayacabaşı, Kazancı, Günören bağlantı yoluna devletin katkısı yoktur. Biz yolumuzun asfaltlanmasını istiyoruz. Mahalle olarak asfalt yapacak gücümüz yok. Bunu Ulubey Belediyesi de biliyor, Ordu Büyükşehir Belediyesi de biliyor. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de biliyor. Belediyelere rica ediyoruz. Yolumuza asfaltlasınlar. Burası iki mahalleyi birbirine bağlayan yol. Bu yol yapılırsa, Altınordu’yla yolumuz 10 kilometre kısalıyor. Ulubey üzerinden mahalleye gelirsek 30 kilometre, Günören üzerinden gelirsek 20 kilometre. Bizim tek isteğimiz bu yolumuzun bir an önce asfaltlanması.”