
Türk Fındığı Güney Amerika Yolcusu; Brezilyalılar Fındık Tattı
Türk fındığı, Güney Amerika'nın en büyük gıda fuarı APAS 2025'te tanıtıldı. Brezilya'nın Sao Paulo kentinde düzenlenen fuarda, Türk fındığının sağlık faydaları ve kullanım alanları katılımcılara anlatılırken, ikramlarla doğrudan tüketimi teşvik edildi.
12-15 Mayıs 2025 tarihleri arasında Brezilya’nın Sao Paulo kentinde düzenlenen Güney Amerika'nın en büyük sektörel etkinliği olan 39. APAS Uluslararası Süpermarket Fuarı’na, Karadeniz ve İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birlikleri ortak bir stant ile katıldı. Fuarda Türk fındığının tanıtımına yönelik kapsamlı faaliyetler yürütüldü.
Yiyecek-içecekten kozmetik ürünlerine kadar geniş bir yelpazede ürünlerin sergilendiği fuarda, Türk fındığı; sağlığa faydaları, çeşitli sektörlerdeki kullanım alanları ve doğrudan tüketim potansiyeli ile ziyaretçilere tanıtıldı. Katılımcılara 20 gramlık paketlerde kavrulmuş fındık ve fındıklı şekerlemeler ikram edildi.
Fuar kapsamında Türk fındığı standında gerçekleştirilen ikili görüşmelerde, ithalatçıların talepleri alınarak fındıkla ilgili soruları yanıtlandı. Türkiye’nin Latin Amerika’daki en büyük ticaret ortağı olan Brezilya’da düzenlenen bu etkinlik, Türk fındığının bölgedeki bilinirliğine katkı sundu.
Standı ziyaret eden T.C. Sao Paulo Başkonsolosu Sn. Özgür Uludüz ve T.C. Sao Paulo Ticaret Ataşesi Sn. Seçil Önél, tanıtım çalışmalarından dolayı memnuniyetlerini dile getirerek başarı temennilerini iletti.