Türk Hava Yolları Ordu Giresun'u zor durumda bıraktı

TAKİP ET

Türk Hava Yolları’nın kış sezonu için Ordu Giresun’dan düzenlediği sefer saatleri tepki çekti. Sefer saatlerinin değişmesi nedeniyle Ordu Giresun Havalimanı’ndan İstanbul Yeni Havalimanı’na gitmek isteyenler zor durumda kaldı. Günübirlik İstanbula gidip gelmek imkânsızlaştı.

Türk Hava Yolları Ordu Giresun Havalimanı’ndan İstanbul Yeni Havalimanı’na kış dönemi için günlük 3’er sefer planladı. Yolcu yoğunluğuna göre seferler bazı günler 2’şer gerçekleşiyor.
İstanbul Yeni Havalimanı’na sabah erken gitmek ve akşam dönmek isteyenler Ordu Giresun Havalimanı yerine Samsun ve Trabzon’dan uçmak zorunda kalıyor.
THY Ordu Giresun Havalimanı’ndan İstanbul Yeni Havalimanı’na
12.05-16.00-21.05 saatlerinde uçuyor.
 İstanbul Yeni Havalimanı’ndan Ordu Giresun Havalimanı’na da 09.40-13.35- 18.40 saatlerinde uçuş düzenliyor.
Ordu ve Giresun’dan en erken uçuş öğle saatine denk geliyor. Ordu’dan bu uçağa binen bir kişi 14.30’de İstanbul Havalimanı’nda oluyor. Gideceği yere ise ancak akşam saatlerinde ulaşabiliyor. İstanbul’da günlük işi olanlar bu sefer saatleri ile günlük seyahat etme imkanı olmuyor. İstanbul 'da sabah işi olanlar bir gün önce yola çıkmak zorunda kalıyor. Seferlerin 9 saatin içerisine konulması ve diğer 15 saat süresince sefer olmaması vatandaşları zor durumda bırakıyor .Çoğu kişi ise Trabzon ve Samsun’a tercih ediyor.
Ordu Giresun Havalimanı’ndan yaz dönemi gibi İstanbul Yeni Havalimanı’na sabah erken gidip gece geç dönen uçak seferlerinin koyulması isteniyor.