Vali Sonel bu sorunu çözer

TAKİP ET

Deniz üzerine dolgu yöntemiyle yapılması nedeniyle Dünyada 3. Avrupa’da ilk olma özelliğini taşıyan Ordu Giresun Havalimanı’nı hafızalarda sadece bu özelliğiyle değil, İlin Valisinin önderlik etmesi ve yöre insanlarının yapımına destek vermesiyle de yer alıyor.
Mayıs 2015 tarihinde hizmete giren Ordu Giresun Havalimanı’nın sorunları hiç bitmedi. Teknik alt yapısı sürekli tartışıldı.  Görüş mesafesinin düşük olduğu günlerde uçuşlar  iptal oldu ya da uçaklar Samsun Çarşamba Havalimanı’na yönlendirildi. Örnek gösterilen havalimanı sefer iptalleri konusunda da ilk sırada yer aldı.
Ordu ve Giresun İlleri en çok gurbetçiye sahip iki ilimiz. TUİK rakamlarına göre, Ordu nüfusuna kayıtlı olanların % 51’i, Giresun nüfusunun % 53’u gurbette yaşıyor. Yurt içi ve yurt dışı direkt seferlerin az olması çapraz uçuşların olmaması yöre insanlarını Trabzon  ve Samsun’a zorluyor. Ordu Giresun Havalimanında yeterli sefer olmamasının göstergesinden birisi de HAVAŞ’ın Ordu’dan Samsun Çarşamba Havalimanı’na, Giresun’dan Trabzon Havalimanı’na seferler düzenlemesi.
HAVALİMANININ SORUNLARINI ÇÖZMEK YAPIMINDAN DAHA ZORMUŞ
Ordu ve Giresun’un ufkunu açan bölgede turizme önemli katkılar sunan Ordu Giresun Havalimanı’nın yapımında Ordu’nun Valilerinin katkıları çok büyüktür.
Havalimanının denize yapılma fikri Vali Sami Seçkin döneminde gündeme gelmiş. Yapımı için sokağa çıkıp para toplayan Mustafa Malay fitili ateşlemişti.
Bugün havalimanının sorunlarının çözümleri konusunda ne Ordu Valiliğinden ne de Giresun Valiliğinden bir ses çıkmıyor.
Ordu Giresun Havalimanı denildiğinde iki valinin ismi hatırlanıyorsa bugün sorunların çözümü için Ordu Valisi Tuncay Sonel öncülük edip 3. Vali olarak gönüllere girmeli.
Ordu ve Giresunlular havalimanı için 6 yıldır bir araya gelmiyor. Siyasiler, Valililer, Ticaret ve Sanayi Odaları, sivil toplum örgütleri havalimanının sorunları için bir toplantı bile düzenlemedi.
Dünyaya örnek gösterdiğimiz havalimanını açıldıktan sonra Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Genel Müdürü kaç kez ziyaret etmiştir. 4 yıl önce Milletvekili Ergun Taşçı’nın zorlamasıyla dönemin Genel Müdürü Ordu Giresun Havalimanı’na gelmiş basına haber vermeden havalimanından geri dönmüştür.
Bugün Ordu Giresun Havalimanı’ndan sefer sayısının yetersizliğinden iç hatlarda İzmir dış hatlarda Ordu ve Giresunluların yoğun yaşadığı Almanya’da bazı noktalara sefer olmamasından şikayet ediyoruz.
Seferi koyacak firmaların başında Türk Hava Yolları geliyor.THY’nın en üst yöneticisi İlker Aycı Giresunlu.
Peki, 6 yıldır Ordu Giresunlular bir olup İlker Aycı ile neden görüşmedi?
 Giresun’dan bir heyet 2 yıl önce Orduluları atlatıp İlker Aycı ile görüştü,  İzmir uçuşları için söz aldı. Ancak sonuç çıkmadı.
VALİ SONEL ÖNDERLİK YAPMALI
Ordu Giresun Havalimanı’nın alt yapı sorunlarının çözümü ve yeni seferler için Ordu Valisi Tuncay Sonel öncülük etmeli. İki ilin siyasileri, sivil toplum örgütleri bir araya gelip taşın altına elini koymalı.
Ordu ve Giresun havalimanı açıldıktan sonra iki il birlikte hareket edemediğinden sorunlar da çözülemedi.
Vali Tuncay Sonel’in ikili ilişkileri ve çevresi oldukça güçlü. Vali Sonel havalimanı için iki ili  tekrar bir araya getirmeyi başarabilirse sorunlar çözümlenmiş demektir.