Zerrin Arslan'ın ilk resmi sergisi Ordu'da açıldı

TAKİP ET

Görsel Sanatlar Öğretmeni Zerrin Arslan’ın ilk kişisel resim sergisi ’Belik’, Mor Art Galeri’de açıldı.

Ordu Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği, Mor Art Galeride her ay açılan bir sergi ile kentin sanatına katkı sunmaya devam ediyor. Mor Art Galeri’nin bu ayki sergi konuğu Görsel Sanatlar Öğretmeni Zerrin Arslan oldu.

“Sergimi üretken kadınlara adıyorum”

Bundan önce yurt içinde birçok karma sergiye katıldığını belirten ancak ilk kez bir kişisel resim sergisi açtığını belirten Zerrin Arslan, “Sergimizin adı Belik. Belik, saç örgüsü demek. Geçmişten bugüne belleğimize kazınmış bazı izler var. Anadolu’da yetişmiş bireyler olduğumuz için bu izler bizlere çeşitli çağrışımlar yapmaktadır. Bu çağrışımlardan yola çıkarak eserlerimde yaşanmışlıklar ve yeni sanatsal deneyimlerimi birleştirip farklı anlatımlar ortaya koymaya çalıştım. Belik, resimlerimde daha çok az okuyan, yüzleri görülmemiş, isimleri duyulmamış kadınları sembolize ediyor. Onlar çok üretkenler, çalışkanlar, yaratıcılar ve sanatçı ruhlu olduklarını düşünüyorum. Resim sergimi de onlara saygı olarak adıyorum.” dedi.

İlk kişisel sergisi

‘Yaklaşık 5 yıllık emek sonucunda Belik resim sergim ortaya çıktı’ diyen Arslan, şunları söyledi; “Ordu Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği kurulduktan sonra resim üretme anlamında daha çok çalışmaya başladım. İstanbul, Trabzon, Ordu ve Giresun’da birçok karma sergiye katıldım. Bireysel olarak da ilk sergimi açtım. Tüm sanatseverleri sergime bekliyorum.”

Zerrin Arslan’ın ’Belik’ isimli sergisi, 2 Haziran’a kadar Taşbaşı Mahallesi’nde bulunan Mor Art Galeri’de gezilebilecek.