Belde Evler'in yıkım nedeni belli oldu
Yayınlanma :
11.02.2020 15:22
Güncelleme :
11.02.2020 15:22
Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bugün yapılan toplantısında da ana gündem maddesi Belde Evler’di.
Başkan Hilmi Güler toplantı öncesi Belde Evler’in yıkılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
“Yanlış başlayan iş doğru bitti” yorumunu yapan Başkan Güler,” "Güzel bir Ordu'yu oluşturmak için toplumda rahatsızlığa sebep olan, kanuna aykırı, şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına, plan tekniğine ve kamu yararına olmayan, görüntü kirliliğine sebep olan ve güzel Ordu'muza yakışmayan Belde Evleri'nin yıkımına başladık. Bildiğiniz gibi karar 6 Şubat’ta verilmekle beraber belediyemize 10 Şubat’ta tebliğ edilmiştir. Bugün, 11 Şubat’ta da gereğini yerine getiriyoruz. Bu hukuksuz durumu belediyemize ve halkımıza mal etmeyeceğiz. Göreve geldiğim günden beri her işlemi devlet terbiyesini ön plana çıkararak yürüttüm. Yerel ve diğer ulusal basında bu konuya ilişkin haberler çıktı. Buna devlet terbiyemizden dolayı bir açıklama yapmaktan kaçındım. Yanlış başlayan bir iş doğru bitmiştir. Ordu halkının, anayasal hakları, hak ve hukukunun üstünlüğü temel ilkemizdir. Daha önce de belirttiğim gibi biz de yanlışa yer yoktur. İnşallah Ordu'muz için bu güzel bir başlangıç olur ve Ordu'muzun daha güzelleşmesi için geleceğe dönük daha yaşanabilir bir kent ve aynı zamanda çocuklarımıza layık bir Ordu olması için elimizden geleni yapıyoruz. Daha evvelden de aldığımız bu kararı ve bunun takipçisi olduğunuz için de hepinize teşekkür ediyorum. Biz de sizlere layık olmaya çalışıyoruz, dedi.
Başkan Güler’in açıklaması muhalefeti tatmin etmedi. CHP Meclis Üyesi Av. Onur Çam, Belde Evler’in yıkılmasıyla ilgili doğacak tazminatı sordu. Çam,” Bu konuda detayla bilgi istiyoruz. CHP olarak dikey mimariye karşı olduğumuzu daha öncede söylemiştik. Burada yapılan bir iş var. Buradan doğacak tazminat olacak. Belediye 10 milyonlira için kredi kullandı. Bu paralar nasıl ödenecek” diye sordu.
Başkan Güler, yıkımın mahkeme kararına istinaden gerçekleştiğini tekrarladı. Başkan Güler,” Buradan belediye ve Ordululara bir tazminat gelmeyecektir. Türkiye Hukuk Devletidir. Herkes hakkını arayacaktır. Belediye ve Ordulular bir tazminatın altına girmeyecektir” şeklinde konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar 4
Kalan Karakter: