Ordu’nun Fatsa ilçesinde yaşayan 85 yaşındaki Osman Çetin, yaklaşık 65 yıldır aynı mahallede çay ocağı işleterek adeta bir mahalle geleneğini yaşatıyor. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte çay ocağının kapılarını açan Çetin, Türk çay kültürünün vazgeçilmez temsilcilerinden biri.“65 Yıldır Aynı Mahalledeyim”
Mesleğe 1962 yılında bir kahvehanede çalışarak başladığını belirten Osman Çetin, “Askere gidene kadar 2 yıl çalıştım. 1966 yılında askerden döndüğümde kendi yerimi açtım ve o günden bu yana Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’ndeki çay ocağımda vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam ediyorum,” dedi.Osman Çetin, geçmişten bugüne çaycılığın nasıl değiştiğine dair anılarını paylaşarak, eskiden kullanılan kömürlü ocakların çaya kattığı lezzeti özlediğini ifade etti.“Gençler Bu Geleneği Yaşatsın”
Osman Çetin, gençlere çay ocaklarını tercih etmeleri konusunda çağrıda bulunarak, “Çay ocakları bizim geçmişimize dayanan çok güzel kültür merkezleridir. Gençler, arkadaşlarıyla buluşacakları zaman buraları tercih etsinler. Gidecekleri başka yerlere gitsinler ama az da olsa zamanlarını çay ocaklarına ayırsınlar. Bu geleneği öldürmeyelim,” dedi.Ömrünün büyük bir kısmını çay demleyerek geçiren Osman Çetin, işini ilk günkü heyecanıyla yapmaya devam ediyor. Çetin, çay ocaklarının sadece birer işletme değil, aynı zamanda insanları bir araya getiren sosyal mekânlar olduğunu hatırlatarak, mesleğini bırakmayı düşünmediğini belirtti.Fatsa’da çaycılığın yaşayan sembolü haline gelen Osman Çetin, mahalle sakinleri ve müşterileri tarafından da büyük bir sevgiyle anılıyor.Kaynak/ Fatsa Sondakika