MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, fındık hasat döneminin başladığını duyurdu. Şanlıtürk, Nisan ayında yaşanan zirai don nedeniyle bu yılki rekoltenin 400.000 tonu geçmeyeceğini öngördüklerini, bahçelerdeki durumun ise 350.000 ton civarında olduğunu gösterdiğini ifade etti.
Üreticilerin fındıklarını emanete bırakmayacağını ve imkanı olanların hemen satış yapmaması halinde fiyatların hızlı şekilde yükseleceğini belirten Şanlıtürk, açıklanan fiyat üzerinden Toprak Mahsulleri Ofisi’nin bu yıl fındık alımı yapamayacağını da vurguladı.
“Her zaman olduğu gibi fındık üreticilerimizin sesi olmaya devam edeceğiz. Tüm üreticilerimize bol bereketli kazançlar diliyorum” diyen Şanlıtürk, üreticilere de tavsiyelerde bulundu.
Yorumlar
Kalan Karakter: