Fındık fiyatı belli oldu. Tarım ve Orman Bakanlığı fiyatı sürpriz bir şekilde CHP'nin Giresun'da düzenleyeceği mitinden 3 saat önce açıkladı.
Toprak Mahsulleri Ofisi kabuklu findik alim fiyatlari;
findik üreticilerinin depolama ve finansman ihtiyaçlarının karşılanması ile pazarlama kaynaklı yaşanabilecek sıkıntiların giderilmesi amacıyla, hasat dönemi öncesinde aşağıdaki gibi kərərləştırılmıştır. 2024/2025 sezonu kabuklu findik alım fiyatları;
%50 sağlam iç findık esasina göre;
⁃ Levant kalite için 130 TL/Kg,
⁃ Giresun kalite için 132 TL/Kg olarak belirlenmiştir.
Bakanlığımızin üreticilere vereceği alan bazlı destek, mazot ve gübre desteği ile birlikte düşünüldüğünde levant kalite için 133 TL/Kg, Giresun kalite için ise ortalama fiyat 135 TL/Kg olacaktır.
Ayrica yüksek randimanlı findiğa (50 randimanin Üzerindeki her +1 randiman için) 1,30 TL/Kg ilave fiyat verilecektir TMO; findık alımları konusunda her türlü teknik altyapı, depolama, personel ve finansman hazırlıklarıinı tamamlamıştır.
Üreticilerimiz 12 Ağustos'tan itibaren TMO iş yerleri ile www.tmo.gov.tr adresi ve e-devlet üzerinden randevularini alabilecektir.
Kabuklu findik alımlarina 19 Ağustos'ta başlanacak olup, alımlar önceki gıllarda olduğu gibi randevulu yapılacaktır.
Üreticilerimizin TMO'ya_ ürün teslim ederken rutubetten dolayı sıkıntı aşamamaları için ürünlerini kurutmaya azami özen göstermeleri gerekmektedir.
Yeni hasat sezonu ve kabuklu findik alım fiyatları üreticilerimize hayirlı olsun.
Yorumlar
Kalan Karakter: