Fındık fiyatları 24 Nisan Pazar günü ne kadar oldu
Yayınlanma :
24.04.2022 10:29
Güncelleme :
24.04.2022 14:43
Ordu’da serbest piyasada fiyatlar oldukça sakin. Fiyatlarda küçük çapta iniş ve çıkışlar görünebiliyor.
Ordu’da 24 Nisan Pazar günü serbest piyasada 50 randımanlı kabuklu fındık ne kadar oldu? Fiyatlar bugün 36 ile 36.5 liradan işlem görüyor.
GÜBRE ATILMASA REKOLTE DÜŞER
Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, “Gübre atma zamanı başladı ama kimse alamıyor. Alabilen üreticilerin oranı yüzde 15 civarındadır, onlar da yeterli miktarda almıyor. Fiyatın düşmesini bekleyen de var. Bu durum verimde önemli bir kayba yol açarak üretimi düşürecek. Bu yılki fındık rekoltesinin 550 bin ton civarına gerilemesi riski var” dedi.
Karan, yaptığı açıklamada, fındık üretimindeki maliyetlerdeki yıllık artışın sadece gübrede yüzde 400’ü bulduğunu ifade ederek, gübre fiyatlarının geldiği seviyeden dolayı üreticinin gübre satın alamaz hale geldiğini kaydetti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: