Fındık rekoltesi 730 bin ton
Yayınlanma :
16.07.2022 10:27
Güncelleme :
16.07.2022 10:27
2022 yılı fındık rekoltesinin geçen yıla göre yüzde 10 artış gösterdiği bildirildi.
Giresun’da yayınlanan Yeşilgiresun Gazetesi’nin haberine göre, Türkiye’nin 2022 yılı fındık rekoltesi 730 bin ton olarak hesaplandı. Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri tarafından sahada yapılan tahmin çalışmaları tamamlanmış, ekipler raporlarını bakanlığa göndermişti.
Bakanlık geçen yıl Türkiye fındık rekoltesini 656 bin 803 ton olarak açıklamıştı. Yeşilgiresun Gazetesi’nde yer alan habere göre bu seneki rekolte 730 bin ton civarında tahmin ediliyor.
Ordu’da geçen yıl fındık tahmini rekoltesi 167 bin 335 ton olarak açıklanmıştı.Bu yılki rekoltede artış bekleniyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: