Fındıkta 2022 yılı ilk tahmini rekolte 790 bin tok olarak açıklandı
Yayınlanma :
10.03.2022 13:14
Güncelleme :
10.03.2022 13:14
Sektörün ticaretini yapanlar tarafından oluşturulan komite tarafından yapılan ilk belirlemelere göre, 2022 ürünü fındık bugünkü hali ile dallarda yaklaşık 790 bin ton civarında gözüküyor.
Bunun 242 bin tonu Batı Karadeniz’de, 547 bin tonu ise Doğu ve Orta Karadeniz’de fındık üreten illerde yer alıyor.
Yaklaşık 744 bin hektarlık alanda fındık üretimi yapılan ülkemizde çiçek sayımı şekli ile yapılan tahminin ardından iki ayrı dönemde daha tespit gerçekleştiriliyor. Kesin rekolte tahmini ise Temmuz ayının ilk haftasında çotanak sayımı şekli ile gerçekleştiriliyor.
Çiçek sayımı şekli ile yapılan tahminin sonrasında hava şartlarına göre üründe azalma ya da artmalarda olabiliyor. Çiçek sayımı o günkü şartlardaki tespit anlamına geliyor.
Tahmini rekolte yapan komitede kimlerin olduğu ise açıklanmadı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: