Ordu'da mera ıslah çalışması devam ediyor
Yayınlanma :
29.04.2022 13:41
Güncelleme :
29.04.2022 13:41
Akkuş’ta toprak ve diğer doğal kaynakların korunması ve geliştirilmesi sağlanarak, meradaki ot verimi ve kalitesini artırmak amacıyla ıslah çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Akkuş’taki meralara atılmak üzere temin edilen gübreler bugün toprakla buluştu.
Mera, otlak ve yaylaların hayvancılık yapan yetiştiriciler için hayati önem arz ettiğini söyleyen Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, “Meralar hayvancılığın gelişmesinde çok önemli bir yere sahip. Bu kapsamda hükümetimiz hayvancılığın ve tarımın gelişmesi adına çiftçimize desteklerini sürdürüyor. Önceki yıllarda yapılan gübreleme çalışmaları sonucunda mera alanlarımızın çehresi değişmiş olup ot veriminde ciddi artışlar gözlenmişti.Bugün de ilçemizde önemli bir geçim kaynağı olan hayvancılığın gelişmesi adına meralarımızdaki ot kalitesini artırmak için Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından temin edilen organik gübreleri bugün meralarımızla buluşturduk. Desteklerinden dolayı Ordu İl Tarım ve Orman Müdürümüz Kemal Yılmaz’a teşekkür ederim” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: