Ordu'nun Kabadüz ilçesine bağlı 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nda, doğaya 20 bin adet renkli alabalık yavrusu bırakıldı. Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri tarafından yetiştirilen alabalıklar, bölgedeki derelere törenle salındı. Törene Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya da katıldı.
Başkan Kaya yaptığı açıklamada, “Doğa Koruma ve Milli Parklar yetkilileriyle birlikte 20 bin alabalık yavrusunu derelerimize salarak balık popülasyonunu artırmayı hedefliyoruz” dedi.
Balık salımı yapılan bölgelerde yıl boyunca avlanmanın yasak olduğunu hatırlatan Kaya, “Vatandaşlarımızdan, elle, serpme veya olta ile balık avlayanları gördüklerinde 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak bildirmelerini önemle rica ederiz. Bu dereler hepimizin, koruyup kollamak da hepimizin görevi” ifadelerini kullandı.
Bu çalışma ile bölgedeki doğal yaşamın korunması ve ekosistemin güçlendirilmesi amaçlanıyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: