Ordu Üniversitesi'nde aşı kararsızlığı konulu konferans gerçekleştirildi
Yayınlanma :
23.11.2021 11:36
Güncelleme :
23.11.2021 11:36
Şahin Dere Konferans Salonu’nda düzenlenen konferans programına Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nülüfer Erbil, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nülüfer Erbil gerçekleştirdiği açılış konuşmasında, “Üniversitelerden yüksek düzeyde eğitim, öğretim, bilimsel araştırma, yayın ve danışmanlık yapması beklenmektedir. Bu kapsamda Fakültemizde eğitim, öğretim, bilimsel araştırma faaliyetlerinin yanında 2020 yılından beri düzenli olarak seminer ve konferans programı gerçekleştirilmektedir. 2020 yılında başladığımız seminerler Cocid-19 pandemisi nedeniyle uzaktan eğitim sürecinde online olarak devam etmiş ve 23 seminer başarı ile sunulmuştur. 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında Fakültemiz konferans ve seminer programları daha geniş bir bakış açısı ile belirlenmiş, eğitim yılının sonuna kadar 17 konferans ve seminer sunulması planlanmıştır.” dedi.
Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Sağlık alanında elimizden geleni yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda Sağlık Bilimleri Fakültesinin kapalı olan bölümlerini 2022 yılında faaliyete geçireceğiz. Bununla birlikte Mayıs 2023’te hastanemiz ve Tıp Fakültesi Morfoloji binasının faaliyete geçmesinin ardından Sağlık Bilimleri Fakültemizi şu andaki Morfoloji binasının olduğu yere taşıyacağız. Sağlık Bilimleri Fakültesi yürüttüğü önemli çalışmalarla her haliye öne çıkmakta. Bu kapsamda Fakültemizdeki çok kıymetli hocalarımız tarafından çok önemli bir konferans ve seminer programı başlatıldı. Biz de bu konuda Rektörlük olarak elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Fakültemiz tarafından düzenlenen 2021-2022 konferans ve seminer programlarında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
Açılış konuşmaları sonrasında Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Aslıhan Çatıker tarafından “Aşı Kararsızlığı” konulu konferans gerçekleştirildi. Çatıker; aşılama, aşı kararsızlığı ve etkileyen faktörler, aşı kararsızlığının çözümü noktasında sağlık çalışanlarının neler yapabileceği, Covid-19 aşısına ilişkin güvensizliğe neden olan itici güçlerin neler olduğu ve sağlık çalışanlarının aşı kararsızlığı gibi pek çok konuda dinleyicilere bilgi verdi.
Konferans sonrası Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan tarafından Dr. Öğr. Üyesi Aslıhan Çatıker’e teşekkür belgesi takdim edildi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: