TUİK fındık rekoltesini düşürdü
Yayınlanma :
27.10.2021 08:49
Güncelleme :
27.10.2021 08:49
Sezon öncesi Tarım ve Orman Bakanlığı, İhracatçı Birlikler ayrı ayrı rekolte açıklamıştı. Bakanlık ilk açıkladığı rekolteyi revize edeceğini duyurmuş ancak ikinci kez rekolte açıklamamıştı.
TÜİK TAHMİNİNİ DEĞİŞTİRDİ
Türkiye İstatistik Kurumu TUİK geçen yıl 665 bin ton rekolte tahmin etmiş bu yıl da 700 bin ton olarak gerçekleşmesinin beklendiğini açıklamıştı. TÜİK 700 bin ton tahminini düşürdü.TÜİK son yaptığı değerlendirmelerle geçen yıla göre 2.9 artış beklendiğini kaydetti. Buna göre 2021 yılı fındık rekoltesi 685 bin ton olarak tahmin edildi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: