Ordulu Nazif Ayvaz 4’ü şiir 3’ü roman olmak üzere 7 kitap yazdı. Ayvaz’ın eserlerinden oluşan bir de türkü albümü bulunuyor.
Ordu Kabalı Mahallesi’nde olan 61 yaşındaki Nazif Ayvaz, küçük yaşta kalaycılık ve demircilik çıraklığı yapmış.Daha sonra İstanbul2a giden Nazif Ayvaz çeşitli iş kollarında çalışmış. Emekli olan ve kendini sanata ve kültüre adayan Nazif Ayvaz’ın Vatan Sevdası, Çocuk , İnsanlık Sevdalısı, Gönül Gülü isimlerinde şiir, Çoban, Aşkını Yaratan Kadın ve Anneler Ağlamasın isimlerinde roman kitabı bulunuyor.
Birlik beraberlik ve kardeşlik duygularını öne çıkartan eserlerden oluşan birde albüm yapan Nazif Ayvaz, albümde iki eseri de kendisi seslendiriyor.
Yeni roman ve şiir kitabı çalışmaları olduğunu da belirten Nazif Ayvaz, 7’den 77’e herkese okumalarını tavsiye ediyor.

Yorumlar 1
Kalan Karakter: