Dervişoğlu: İyi Parti figüran değildir
Yayınlanma :
27.05.2022 21:13
Güncelleme :
27.05.2022 21:13
Dervişoğlu, Perşembe ilçesinde Kırlı Mahallesi Teşkilat Temsilciliğinin açılışında, 27 Mayıs'ın Türk demokrasisinde darbeler tarihinin başlangıcı ve darbe yapmanın meşru zeminini oluşturan tarih olduğunu belirtti.
Akabinde bu ülkenin 9 ve 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat, 27 Nisan'ları gördüğünü ifade eden Dervişoğlu, o günden bugüne Türkiye üzerinde tezgahlanan oyunun da hiçbir zaman değişmediğini savundu.
Dervişoğlu, milletin, bu iktidarı iş başına getirmek için oy kullanma tercihini Adalet ve Kalkınma Partisi lehine kullandığını vurgulayarak, "Millet haklıydı. Millet her zaman haklıdır çünkü. O dönemin siyasi kararları, siyasi uygulamaları ve icraatları bugünkü hükümeti iş başına getirdi ve 2002'den günümüze de 20 yıl geçti. 20 yıldan beri bu iktidar iş başında." dedi.
Türkiye'de sistemin değiştiğini de anımsatan Dervişoğlu, şu değerlendirmede bulundu:
"Yeni bir vesayet alanı oluşturulmak istendi. İşte İYİ Parti'nin kuruluşu bu tarihe tekaddüm eder. İktidar her girdiği seçimi kazandı ama İYİ Parti'nin girdiği ilk seçimde iktidarını kaybetti. Bugün Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı, Milliyetçi Hareket Partisi'nin desteği olmaması durumunda eski yönetim biçimimize yani Parlamenter Demokratik Sisteme göre, Milliyetçi Hareket Partisi tarafından dışarıdan desteklenen bir azınlık hükümeti hüviyetindedir. 18 yıl boyunca iktidarını sürdüren Adalet ve Kalkınma Partisi'ne aslında tek başına iktidarı kaybettiren İYİ Parti'nin kendisidir, İYİ Parti'nin cesur ve iyi yürekli insanlarıdır."
Dervişoğlu, İYİ Parti'nin Türk milleti adına verdiği mücadelenin çok doğru anlaşılması gerektiğini vurgulayarak, "İYİ Parti Türk siyasi hayatının figüranı değil başrol oyuncusudur. Herkes bunu iyi bilmek mecburiyetindedir. Herkes çıkıp 'iktidarın neresinden hangi payı ve parçayı kapacağım' hesabı yaparken, İYİ Parti'nin ortaya koyduğu hesap, bugünden başlayarak tek başına iktidardır. Onun da müjdesi sayın Meral Akşener'in Başbakanlığıdır Allah'ın izniyle." diye konuştu.
Konuşmasının ardından Dervişoğlu, partililerle temsilciliğin açılışını gerçekleştirdi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: