Yeni fındık hasat sezonu öncesinde serbest piyasada bekleyiş devam ediyor. Uzun süredir 200 TL'nin altında seyreden fındık fiyatlarında önemli bir hareketlilik yaşanmazken, üreticiler gözünü Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) açıklayacağı 2026 yılı alım fiyatına çevirdi.
Ordu'da 14 Temmuz 2026 Salı günü serbest piyasada 50 randıman kabuklu fındık 170 TL'den işlem görüyor. Piyasadaki durgunluk sürerken, üreticiler yeni sezon öncesinde açıklanacak taban fiyatın hem serbest piyasa hem de hasat dönemindeki satışlar açısından belirleyici olacağını ifade ediyor.
Hasat dönemine kısa bir süre kala sektör temsilcileri de TMO'nun alım politikası ve açıklayacağı fiyatın piyasaya yön vereceğini değerlendiriyor. Üreticiler ise artan üretim maliyetleri karşısında beklentilerini karşılayacak bir fiyat açıklanmasını umut ediyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: