Fındık piyasasında bu sezon alışılmışın dışında hareketlilik yaşanıyor. Serbest piyasada bir dönem 340 TL ile rekor seviyeye ulaşan fındık fiyatları, son haftalarda sert bir düşüş trendine girdi.
Özellikle üreticinin yüzünü güldüren yüksek fiyatlar kısa sürede yerini ciddi kayıplara bıraktı. Piyasada yaşanan gerilemeyle birlikte fiyatlarda toplamda yaklaşık 160 TL’lik düşüş görüldü.
Ordu’da 28 Mart 2026 Cumartesi günü itibarıyla serbest piyasada 50 randıman kabuklu fındık 180 TL’den işlem görüyor.
Sektör temsilcileri, bu ani düşüşün nedenleri arasında piyasa dengesizlikleri, arz-talep değişimleri ve spekülatif hareketlerin etkili olabileceğine dikkat çekiyor. Üreticiler ise fiyatların yeniden istikrara kavuşmasını bekliyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: