Fındıkta tehlike! Rekolte düşük!
Yayınlanma :
29.05.2022 06:46
Güncelleme :
29.05.2022 07:15
Soydan, Toprak Mahsulleri Ofisi Ordu Başmüdürü Mehmet Güney, TMO Genel Müdürlüğü Fındık İşleri Daire Başkanlığı Ziraat Mühendisleri; Mehmet Aysoy ve Cüneyt Çakmak ile birlikte bahçelere girerek, fındığın son durumunu gördü.
“Rekolte çalışması değil”
TMO’nun fındık bahçelerini ziyaret etmesinin önemli olduğunun altını çizen Soydan, şunları söyledi; “TMO Genel Müdürlüğü Fındık Daire Başkanlığında görevli ziraat mühendisleri ilimize gelerek TMO Ordu şube başmüdürüyle fındık alanlarında bir ziyarette bulundular. Bu ziyaretin amacı; fındığın kıştan sonraki, hasta öncesindeki durumunu görmekti. Malum fındıkta kıştan çıktık. Fındığın şuan durumu nasıldır, fındıkta ilaçlama, gübreleme ne durumda diye hem bizlerle istişare yaptılar hem de bizzat bahçeye girerek yerinde tespitlerde bulundular. TMO’nun bu ziyaretinden dolayı memnunuz. Fındıkla yakından ilgileniyorlar. Ancak bu bir rekolte çalışması değil. Çünkü rekolte çalışması Temmuz ayında resmi olarak tüm paydaşların katılımıyla yapılacak. Tabi TMO’nun alanlarda olması ve yakinen takip etmeleri çok önemli. Zaten bu amaçla ilimizdeki fındık bahçelerine ziyarette bulundular. Fındığın bölgemizde daha iyi yerlere gelmesi ve değer kazanması için çalışıyoruz.
“Fındık noksan”
Bölgemiz önemli ciddi bir kış mevsiminden çıktı. Farklı zamanlarda karlar yağdı. Mevsimlerde bir geç durum görüyoruz. Şuanda bir önceki seneye göre çotanakların daha küçük olduğu görülüyor. Aldığımız bilgilere göre fındık geçen seneye göre noksan duruyor. Ama süreç devam ediyor. İlerleyen süreçte net rekolte de ortaya çıkacaktır.”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: