Bulancak Belediyesi, Karadeniz’in dünyaca ünlü ürünü Giresun fındığını katma değerli bir markaya dönüştürdü. Belediye Başkanı Necmi Sıbıç’ın öncülüğünde hayata geçirilen BULNUT markası, tamamen yerli ve doğal üretim anlayışıyla kamuoyuna tanıtıldı. Proje, fındığın yalnızca ham madde olarak değil, işlenmiş ve markalı ürün olarak ekonomiye kazandırılmasını hedefliyor.
“Bahçeden sofraya” anlayışıyla yürütülen çalışmada, üretimden işleme ve paketlemeye kadar tüm süreçler Bulancak Belediyesi’nin denetiminde gerçekleştiriliyor. Böylece hem ürün kalitesi güvence altına alınıyor hem de üreticinin emeği korunuyor. Yıllardır aracılar nedeniyle gerçek değerini bulamayan Giresun fındığı, BULNUT ile doğrudan tüketiciyle buluşuyor.
Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç, fındığın bölge için taşıdığı öneme dikkat çekerek, “Fındık bu toprakların alın teridir, emeğidir ve geleceğidir. En kıymetli madenimiz olan fındığımızı artık belediyemiz güvencesiyle işliyor, paketliyor ve halkımıza sunuyoruz. Bu sürecin her aşamasında sorumluluğumuz var” dedi.
BULNUT’un yalnızca bir marka değil, aynı zamanda üreticiyi destekleyen ve yerel ekonomiyi güçlendiren bir model olduğunu vurgulayan Başkan Sıbıç, belediyeciliğin sadece altyapı hizmetlerinden ibaret olmadığını ifade etti. Tarım ve üretim odaklı bu yaklaşımın, yerel kalkınmaya uzun vadeli katkı sağlaması hedefleniyor.
İlk etapta kavrulmuş iç fındık, krokan, kakaolu fındık kreması ve sütlü fındık kreması ürünleriyle satışa sunulan BULNUT’un, önümüzdeki dönemde ürün çeşitliliğini artırması planlanıyor. BULNUT ürünlerine www.bulnut.com.tr
adresinden ve Sarayburnu Camii yanında bulunan satış noktasından ulaşılabiliyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: