Naci Şanlıtürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada 2026 yılı fındık rekoltesi üzerinden yapılan manipülatif açıklamalara tepki gösterdi.
Dünya Sert Kabuklu Meyveler Birliği tarafından açıklanan “810 bin ton üretim ve 150 bin ton stok” iddiasının gerçeği yansıtmadığını ifade eden Şanlıtürk, bu tür açıklamaların yeni sezon öncesinde zaten düşük seyreden fındık fiyatlarını daha da aşağı çekmeye yönelik bir algı operasyonu olduğunu savundu.
Son 20 yıllık verilere dikkat çeken Şanlıtürk, Türkiye’de yalnızca 2008 yılında 801 bin tonluk üretim gerçekleştiğini, bunun dışında hiçbir yıl 730 bin tonun üzerinde rekolteye ulaşılamadığını belirtti.
Türkiye’de yıllık yaklaşık 760 bin ton fındığın iç tüketim ve ihracat yoluyla değerlendirildiğini kaydeden Şanlıtürk, gerçek üretim rakamlarından uzak açıklamaların üreticiye zarar verdiğini söyledi.
Şanlıtürk açıklamasında, “Fındık üzerinden oynanan oyunlara karşı üreticimizin emeğini ve alın terini savunmaya devam edeceğiz. Her zaman olduğu gibi üreticimizin yanında olmayı sürdüreceğiz” ifadelerine yer verdi.
Yorumlar
Kalan Karakter: