Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla 19 ilçeden muhtarlarla bir araya geldi. Güler, “Muhtarlar millet iradesiyle devletin şefkat elinin kesiştiği noktayı temsil ediyor. 772 mahallemizle bir bütünüz, güçlü bir şehiriz” dedi.
Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Recep Kara Kapalı Spor Salonu’nda program düzenlendi. Programa Ordu Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, ilçe belediye başkanları, protokol üyeleri ve 19 ilçeden muhtarlar katıldı.
İstiklal Marşı’nın okunması ve vefat eden muhtarlar için Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda birlik ve dayanışma mesajı verildi.
Programda konuşan Başkan Güler, vatandaşların devlete ihtiyaç duyduklarında başvuracakları ilk makamın muhtarlık olduğunu belirterek tüm muhtarların gününü kutladı.
“Muhtarlar bizim gözümüz, kulağımız ve vicdanımız. 772 mahallemizle bir bütünüz. Muhtarlar millet iradesiyle devletin şefkat elinin kesiştiği noktayı temsil ediyor. Sizin talepleriniz bizim için bir plan ve stratejidir” dedi.
Ordu’nun yol ve su sorunlarının çözüleceğini ifade eden Güler, “Bu dönemde hepsinin biteceğine söz verdim. Kendi asfalt plentimiz, taş ocağımız, beton santralimiz var. Sizler gibi biz de milletin tercihine mazhar olduk. Halka hizmet etmek, hakka hizmet etmektir. Cumhurbaşkanımızın riyasetinde bu çalışmaları birlikte yapacağız” diye konuştu.
“Biz güçlüyüz, güvenliyiz ve güveniliriz” diyen Güler, Ordu’nun ortak kimliğiyle hareket ettiklerini vurgulayarak “Ne dediysek yaptık, ne dersek yapacağız. Bizim sözümüz namustur” ifadelerini kullandı.
Programda Başkan Güler, masaları tek tek gezerek muhtarlarla sohbet etti, taleplerini dinledi. Kadın muhtarların yanı sıra Ulubey Belenyurt Mahallesi’nin en genç muhtarı Servet Şimşek’e (27) ve Fatsa Arpalık Mahallesi’nin en yaşlı muhtarı Hasan Kacak’a (78) çiçek takdim edildi.
Etkinlik, Ordu Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın müzik dinletisiyle sona erdi.
Yorumlar
Kalan Karakter: