Ordu Olimpik Yüzme Havuzu'nda tespit edilen yapısal sorunlar nedeniyle yaklaşık bir yıl önce başlatılması planlanan yenileme süreci hâlâ tamamlanamadı. İhale süreçleri ve ödenek sıkıntıları nedeniyle tesis kapalı kalırken, yüzme sporcuları antrenmanlarını Giresun'da yapmak zorunda kalıyor.
Ordu'nun en önemli spor tesislerinden biri olan Ordu Olimpik Yüzme Havuzu'nda yaşanan belirsizlik sürüyor. Yaklaşık bir yıldır kapalı bulunan tesiste yenileme çalışmalarının henüz başlamamış olması, sporcuları ve ailelerini mağdur ediyor.
Edinilen bilgilere göre havuzda yetersiz nemlendirme sistemi nedeniyle özellikle soyunma odaları ile demir aksamlarda ciddi çürüme ve paslanmalar meydana geldi. Tesisle ilgili gündeme gelen diğer iddialar arasında havuz suyunun sağlıklı ve yeterli şartlarda temizlenemediği de yer aldı.
Yaşanan sorunların ardından yenilenmesine karar verilen havuz için beklenen çalışmaların ihale süreçlerinin uzaması ve yeterli ödeneğin sağlanamaması nedeniyle başlayamadığı öğrenildi.
Bu süreçten en fazla etkilenen kesim ise yüzme sporcuları oldu. Türkiye şampiyonaları ile ulusal ve uluslararası organizasyonlara hazırlanan Ordu'nun başarılı yüzücüleri, antrenmanlarını sürdürebilmek için düzenli olarak Giresun Olimpik Yüzme Havuzu'na gitmek zorunda kalıyor. Hem zaman hem de maliyet açısından büyük yük oluşturan bu durum, sporcu ailelerinin de tepkisini çekiyor.
Derinlik Tartışması
25 metre genişliğinde, 50 metre uzunluğunda, 3,11 metre derinliğinde ve 10 kulvarlı olarak inşa edilen olimpik havuzun işletme maliyetlerini azaltmak amacıyla derinliğinin düşürülmesinin gündeme geldiği öne sürülüyor. Ancak uzmanların, mevcut yapının statik özellikleri nedeniyle böyle bir değişikliğin teknik açıdan oldukça zor ve maliyetli olabileceğini değerlendirdiği ifade ediliyor.
Ordu'da yüzme sporunun gelişimine önemli katkı sağlayan tesisin geleceğiyle ilgili net bir takvim açıklanmazken, sporcular ve aileleri yetkililerden somut adım bekliyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: