Ordu Valiliği koordinasyonunda düzenlenen “Madencilik Faaliyetleri Koordinasyon Toplantısı”, Ordu Valiliği Konferans Salonu’nda geniş katılımla gerçekleştirildi. Toplantıya Muammer Erol, Mehmet Hilmi Güler, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürü Arslan Narin, kamu kurumlarının temsilcileri, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve çevre dernekleri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Vali Muammer Erol, madencilik faaliyetlerine ilişkin kamuoyunda oluşan soru işaretlerinin giderilmesi amacıyla bir araya geldiklerini belirterek, sürecin tüm yönleriyle şeffaf şekilde değerlendirilmesini amaçladıklarını söyledi. Erol, ilgili kurul ve komisyonların çalışma süreçlerine ilişkin detaylı bilgilendirme yapılacağını ifade etti.
Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürü Arslan Narin ise madenciliğin yaşamın vazgeçilmez bir parçası olduğunu belirterek, üretimden savunmaya kadar birçok alanda maden kullanımının zorunlu olduğunu dile getirdi. Narin, madencilik faaliyetlerinin çevreye zarar vermeden yürütülmesinin önemine dikkat çekti.
Toplantıda ayrıca Ordu’daki maden projeleriyle ilgili teknik sunumlar gerçekleştirildi. Mera, yaylak ve tarım arazilerine yönelik projeler hakkında ilgili kurum müdürleri tarafından katılımcılara bilgi verildi.
Programın son bölümünde ise Ordu Baro Başkanı Birsen Uçar, CHP Ordu İl Başkanı Bülent Akpınar, İzzet Gündoğar ve Ordu Çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül görüş, öneri ve eleştirilerini paylaştı.
Yorumlar
Kalan Karakter: