Ordu'da kamuoyunun yakından takip ettiği kurumlardan biri olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nde görev değişimi gerçekleşti.
Kurul Kalesi çevresindeki taş ocağı tartışmaları, maden faaliyetleri ve sahilde Milli Emlak'a ait alanların kullanımı gibi önemli konulardan sorumlu olan müdürlüğün başına yeni bir isim getirildi.
Yaklaşık 14 yıldır Ordu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü olarak görev yapan Hüseyin Öztürk, 65 yaş haddinden emekliye ayrıldı. Öztürk'ün son iki aydır yıllık izin kullandığı öğrenildi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın kararıyla, Kastamonu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Oktay Marşap, Ordu İl Müdürlüğü görevine atandı.
Oktay Marşap Kimdir?
15 Mayıs 1974 tarihinde Kırşehir'de doğan Oktay Marşap, ilk, orta ve lise öğrenimini Kırşehir'de tamamladı. 1997 yılında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu.
Meslek hayatına 1998 yılında Tekirdağ Çevre Müdürlüğü'nde mühendis olarak başlayan Marşap, aynı kurumda şube müdür vekilliği görevini de yürüttü. 2005-2011 yılları arasında Çankırı Çevre ve Orman Müdürlüğü'nde mühendis ve şube müdür vekili olarak görev yaptı.
2011-2013 yıllarında Çankırı Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nde Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Şube Müdürlüğü görevini Bakanlık vekâletiyle yürüten Marşap, 2014 yılında İl Müdür Yardımcılığı görevine getirildi.
2015-2017 yılları arasında Kastamonu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü görevini vekâleten yürüten Oktay Marşap, 6 Kasım 2017 tarihinde aynı göreve asaleten atandı. Son atamayla birlikte Ordu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü olarak görevlendirilen Marşap, evli ve iki çocuk babasıdır.
Yorumlar
Kalan Karakter: